Espresso machines

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een koffiemachine

19 nov , 2021  

Koffie is niet weg te denken bij het hebben van een horecazaak. Een mooie koffiemachine is vaak een eyecatcher bij de bar en de plek waar je van open tot sluit hoogstwaarschijnlijk vele soorten koffie’s zet voor je gasten. Maar hoe kies je nou de juiste professionele koffiemachine voor jouw horecazaak? Ga je voor een eenvoudige machine of liever een variant waar de barista zich helemaal in kan uitleven?

Inventarisatie maken
Elke horecazaak is anders, laten we daar mee beginnen. Welke koffiemachine je nodig hebt, hangt af van verschillende aspecten die je zult moeten inventariseren voor je gaat een aankoop doet.

Maak allereerste een schattig aan de hoeveelheid gasten die jij ontvangt op dagelijkse basis en waar je koffie voor zet. Zo kun je berekenen hoeveel koppen je ongeveer per dag of per maand zet. Vervolgens komt er een ander belangrijk onderdeel: hoeveel barista’s heb je in je zaak? En hoeveel werken er tegelijk per dienst? Als laatste, en niet geheel onbelangrijk is hoe veel soorten koffie’s je wilt zetten met jouw koffiemachine. Denk aan latte, cappuccino, cortado of een flat white. Schrijf deze gegevens voor jezelf op om een helder beeld te creëren.

Specificaties
Streef je naar perfectie in ieder kopje koffie? Of is dat voor jou niet zo belangrijk? Om te beslissen welke professionele koffiemachine jij nodig hebt in je zaak kun je kijken naar de specificaties die je graag bij je koffiemachine zou willen zien.

Wanneer je bovenstaande inventarisatie hebt gedaan, is het verstandig om te kijken hoeveel zetgroepen je nodig hebt. De meeste professionele koffiemachines komen met 2 zetgroepen, maar je wil ervoor zorgen dat de barista’s elkaar niet in de weg lopen bij het aantal koppen koffie dat je omzet. Het is dus een berekening die je moet maken tussen vraag en aanbod.

Een andere vraag is of je voorkeur uitgaat naar een automatische of handmatige stoompijp in jouw apparaat. Ook kun je beslissen of je bijvoorbeeld een stoompijp en heet water pijp voor thee wilt in één machine, of dat liever apart houdt. Wil je vlot werken, dan is het fijn als je naast je koffiemachine een automatische koffiemolen ernaast hebt staan. Een andere belangrijke specificatie waar je over na kunt denken is een koppenwarmer bovenop de machine voor voorverwarmd servies.

Tot slot moet je nadenken over het onderhoud voor een langere levensduur van je koffiemachine. Er zijn bijvoorbeeld service partners die jouw machine om de zoveel tijd kunnen nalopen en reinigen. Kortom: er zijn genoeg afwegingen om te maken wanneer je een professionele koffiemachine aan wilt schaffen. Succes!

, , , , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.