Baristas at work, Technieken

Koffietrend 2: Dineren met koffie

22 mrt , 2017  

Koken met koffie is in Scandinavië al verder ontwikkeld. In Nederland beginnen steeds meer chefs smaken in koffie te leren kennen. Koffie is al jarenlang een gewild ingrediënt in desserts. Op het festival pakte Lotus deze link met koffie op en maakte ter plekke zoete creaties voor bezoekers.

Koffie bij een gerecht serveren, in plaats van wijn, dat is waar veel chefs enthousiast van worden. VIP gasten van het festival genoten van een drie-gangen diner dat door Scandinavian Ambassy perfect was afgestemd met de verfijnde koffie.

SMIT&DORLAS liet bij iedere Single Estate Koffie een passend gerecht maken door Onno Kokmeijer. Bezoekers konden aan de hand van geuren een koffie met recept kiezen.

Bron: Smit Prins Amsterdam
Met 12.800 bezoekers was de vierde editie van The Amsterdam Coffee Festival 2017 weer een succes. Dat de koffiewereld nog lang niet uitontwikkeld is, was er duidelijk zichtbaar. Van nitro brew, koffiecocktails en specialty melk tot het dineren met koffie. Bezoekers van het festival konden zich zoals de afgelopen edities weer helemaal onderdompelen in de koffiewereld. Naast bekende merken en gezichten was er weer genoeg nieuws te ontdekken en te proeven.

, , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.