Overige

Single Estate in actie voor slachtoffers vulkaanuitbarsting in Guatemala

12 jun , 2018  

Steun samen met Single Estate Coffee de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting in Guatemala: de mensen die jouw kop koffie mogelijk hebben gemaakt, hebben nu je hulp nodig. Elke bijdrage is welkom.

Op 3 juni 2018 werd Guatemala opgeschrikt door de heftigste uitbarsting van de Fuego vulkaan sinds 100 jaar. Meer dan een miljoen mensen zijn getroffen door lava stromen, as en modderstromen. Het dodental staat op 110 en loopt nog elke dag op, er zijn honderden mensen vermist.

De meeste mensen in het getroffen gebied zijn voor hun levensonderhoud afhankelijk van de koffie plantages in de regio. De korte en lange termijn gevolgen van deze vulkaan uitbarsting zijn voor hen nog extreem onzeker.

Ook de koffieplantages van onze koffie producent en goede vriend Ricardo Zelaya, die met zijn familie al jaren koffie verbouwd in Antigua, zijn getroffen. Medewerkers van de mill zijn omgekomen, koffieplanten zijn bedekt onder een dikke laag vulkanische as en wegen zijn onbegaanbaar.

We vragen je hulp om geld in te zamelen zodat we bij kunnen dragen in de wederopbouw van de plantages en het opnieuw bouwen van de huizen die verloren zijn gegaan.

Het geld dat we ophalen gaat naar Ricardo Zelaya, die samen met andere koffieproducenten en ondernemers stukken land opkoopt en nieuwe huizen voor de slachtoffers bouwt.

Je kunt geld doneren via deze pagina of via de webshop.

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.