Baristas at work, Koffie soorten

Tweede keer finale voor Keen Coffee uit Utrecht

17 apr , 2019  

Keen Coffee heeft samen met de Zwitserse topbarista Mathieu Theis voor het tweede opeenvolgende jaar de finale bereikt van de grote World Barista Championships 2019 die afgelopen weekend in Boston zijn gehouden. Theis en Keen Coffee werden zesde en Jooyeon Jeon uit Zuid Korea won dit jaar.

Rob Kerkhoff van Keen Coffee: “Meedoen op dit niveau is verschrikkelijk moeilijk en we zijn onwijs trots dat we met Mathieu wéér de finale hebben gehaald! Natuurlijk kwamen we hier voor de winst, maar het is van zoveel factoren afhankelijk. Meespelen op dit niveau is al een prestatie om erg trots op te zijn en dat zijn we dan ook!” Keen Coffee deed mee met hun “El Diamante Azul”, Specialty Coffee met zeer speciale smaken van kaneel, appel en rozijnen. Keen Coffee is een jonge, snel groeiende Specialty Coffee branderij uit Utrecht.

60 Nationaliteiten
Rob reisde afgelopen donderdag af naar Boston waar de absolute top van de Specialty Coffee wereld bijeenkwam. Er deden 60 nationaal kampioenen mee aan de Barista World Championship, afgevaardigden vanuit de hele wereld. Theis en Keen Coffee wisten de finale te behalen samen met Zuid Korea, Duitsland, Griekenland, Indonesië en Canada. Alle barista’s zetten een topprestatie neer, allen met zeer speciale en exclusieve koffie soorten en smaken.

De Zwitser deed mee met de speciaal voor hem geselecteerde door Keen Coffee geroosterde koffiebonen uit Costa Rica. Deze ‘briljante’ combinatie van boon en branding wordt trots ‘El  Diamante Azul’ genoemd door Keen Coffee.

Op naar de volgende
Keen Coffee is al bezig met het volgende kampioenschap. “Wij ondersteunen verschillende deelnemers aan verschillende wedstrijden, we geven les, trainen en coachen. Dat doen we niet alleen voor wedstrijden, maar ook voor de barista’s in de koffiebar in de stad. Het is voor ons gewoon zo’n kick om steeds bezig te zijn met vernieuwing van Specialty Coffee. We willen de hele wereld kennis laten maken met écht lekkere espresso, cappuccino of filterkoffie. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor!”

, , , , , , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.