Overige

Kunstwerk ophangen in je koffiecorner? Zo doe je dat

4 mrt , 2022  

Ben jij onlangs bezig geweest met het maken van je eigen koffiecorner in huis? Dat is natuurlijk enorm leuk, want zo kun je jouw hobby als thuisbarista goed beoefenen. Om de koffiecorner extra te decoreren, kan het een leuk idee zijn om te kiezen voor een kunstwerk. Of je nu kiest voor een koffie gerelateerd kunstwerk of voor een ander soort: dat is aan jou. Om het mooiste effect te creëren in je koffiecorner is het natuurlijk wel van belang dat dit kunstwerk goed wordt ophangen. Benieuwd hoe je dit doet? Wij geven je wat handige tips!

Kies de juiste plek uit

Het eerste waar je over na moet denken als je graag een kunstwerk aan de muur wilt hangen, is om de juiste plek uit te zoeken. Dit is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van hoe groot de koffiecorner is die jij hebt gemaakt. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan het ophangen van een kunstwerk boven het tafeltje waar je het koffiezetapparaat plaatst.

Goede hoogte kiezen

Niet alleen de juiste plek is belangrijk, dit geldt ook voor de juiste hoogte. Als het kunstwerk te laag of te hoog hangt, kan dit een vreemd beeld creëren. En dit moet je zien te voorkomen, want met een mooi schilderij of ander werk kun je jouw koffiecorner juist compleet maken. Maar hoe bepaal je welke hoogte goed is voor het kunstwerk? Dit is afhankelijk van welke meubels de koffiecorner allemaal heeft. Een vuistregel die je hierbij in gedachten kunt houden is om de bovenkant van het kunstwerk niet hoger dan 200 cm van de grond op te hangen. Echter is het ook een beetje een kwestie van veel testen en kijken hoe het werk het mooiste tot z’n recht komt.

De juiste benodigdheden

De plek en hoogte bepaald? Dan kun je aan de slag met het ophangen van je kunstwerk. Echter kun je dit natuurlijk niet doen zonder de juiste benodigdheden. Wat je nodig hebt om een kunstwerk mooi op te hangen? Denk bijvoorbeeld aan gereedschappen als een schroef, spijker, klopboormachine en waterpas. Ook een trapje kan handig zijn, zodat je niet op je tenen hoeft te staan om het werk mooi op te hangen.

Een kunstwerk kan zeker een mooie toevoeging zijn aan jouw koffiecorner, dus denk hier zeker over na. Hierboven heb je kunnen lezen hoe je op een snelle en eenvoudige manier aan de slag gaat met het ophangen hiervan. Met behulp van een mooi schilderij of ander werk kun jij jouw koffiecorner compleet maken. Zo kun je straks nog meer genieten van jouw gezellige plekje in huis!

, , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.