Koffie soorten

Koffie voor elk moment van de dag

17 mrt , 2021  

We all love coffee! We drinken massaal koffie. Je kan het populaire drankje dan ook de ganse dag door drinken: als startschot van de dag, als bakje troost om een zware (werk)dag te breken of als afsluiter van een gezellig diner. Naar welk koffietje kijk jij het meeste uit?

In de ochtend

Een lekkere koffie als energy booster om je dag vrolijk te beginnen, daar gaat niets tegenop. Iedereen heeft zo zijn voorkeur en zijn eigen ochtendritueel als het gaat om het eerste koffietje van de dag. Gewone zwarte koffie zonder extraatjes is erg populair en wordt het meeste gedronken: ‘plain and simple’. Maar er zijn natuurlijk ontzettend veel varianten. Mannen en vrouwen verschillen in hun voorkeur als het gaat om koffie. Vrouwen zouden meer voor koffievarianten gaan met melk zoals een cappuccino, een latte of een flat white, terwijl mannen eerder gaan voor zwart. Hoe prefereer jij jouw ochtendkoffietje? Neem jij ‘m het liefst zwart, met melk of met suiker?

‘s Middags

Ook ‘s middags mag een verse tas koffie voor menig mens niet ontbreken. Zware dag op het werk? Dan kijk je steevast uit naar de pauze voor een bakje troost. Koffie kan dan een echt opkikkertje zijn. De cafeïne in het lekkere goedje geeft je de energie om er weer tegenaan te gaan. Dat koffie hartverwarmend werkt, is algemeen bekend. Een goed gesprek met een vriend of vriendin in een gezellig cafeetje met een ‘marshmallow cappuccino’ of thuis op de bank met een hete vers gemalen koffie erbij kan ware wonderen doen.

In de avond

Na het avondeten drinken we graag gezellig nog een koffietje. Het is een soort van ritueel, nog even napraten met een warm tasje na de maaltijd. Koffie gaat dan ook hand in hand met een lekker dessertje, zoals appeltaart of tiramisu. De combinatie zoet en het ietwat bittere van koffie is een geliefde match voor velen. Geen plaats meer voor al te veel zoetigheid? Verwen jezelf met een heerlijke koffie met een scheutje Amaretto. Wil je zeker zijn dat je je ogen meteen kan sluiten wanneer je na een lekkere koffie in bed kruipt? Dan kies je misschien best voor decafeïne. Nog niet meteen klaar om in bed te duiken? Dan is een koffietje een prima middel tegen het gekende ‘after dinner dipje’.

Al zin in je volgende tas koffie gekregen? Of wil je nu meteen kilo’s van je favoriete koffie kopen? We nemen je het niet kwalijk, want of het nu ochtend, middag of avond is, een koffietje smaakt altijd!

, , , , , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.