Baristas at work

Tips voor het starten van je eigen koffiezaak

28 jun , 2022  

Heb jij de ambitie om een eigen koffiezaak te beginnen? Dat is een mooie, maar wel spannende stap. Het starten van een eigen koffiezaak is namelijk niet zomaar even gedaan, dit vergt voldoende tijd en moeite. Er zijn een aantal tips die jou op weg kunnen helpen met een goed begin van je eigen koffiezaak. Welke tips dit zijn? Dat lees je hieronder!

Maak een ondernemingsplan

Belangrijk om mee te starten wanneer je van plan bent een eigen koffiezaak te beginnen, is het maken van een ondernemingsplan. In dit plan beschrijf je de belangrijkste zaken omtrent je onderneming. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de financiën, je doelgroep, de concurrentie, de verwachte omzet, administratie en verzekeringen. Het is belangrijk om zulke dingen goed voor jezelf op een rijtje te hebben staan, dus zet dit allemaal neer in je ondernemingsplan. Zodra je hier een beter beeld van hebt, wordt het makkelijker om de juiste vervolgstappen te nemen. Ga ook na of en welke vergunningen je nodig hebt, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Bepaal wat je allemaal nodig hebt in je zaak

Heb je een ondernemingsplan en locatie? Dan is het goed om na te denken over wat je allemaal nodig hebt voor jouw koffiezaak. Het is goed om dit voor jezelf op een rijtje te zetten, zodat je niets belangrijks vergeet. Bij relevante benodigdheden kun je denken aan bijvoorbeeld meubilair, een koffiemachine, koffiemolen, werkblad, koelkasten, vaatwasser, koffiebonen en ga zo maar door. Maar ook goede wifi, een leuk interieur en de manier waarop je jouw producten presenteert is goed om over na te denken. Bedenk wat jij allemaal wilt aanbieden en maak op basis daarvan keuzes in wat je wel en niet nodig hebt.

Het is verstandig op zoek te gaan naar benodigdheden voor je koffiezaak, ook als het pand dat je huurt of koopt nog niet klaar is. Het is fijn om goed voorbereid te zijn en niet lastminute nog grote aankopen te doen. Het kan handig zijn om je spullen op te bergen op een externe locatie als je het nog nergens anders kwijt kunt. Opslagruimte Amsterdam is bijvoorbeeld iets waar je dan naar kunt kijken. Door extern opslag te huren weet je zeker dat je spullen veilig staan en je ze kunt gebruiken wanneer je ze echt nodig hebt.

Zet jouw koffiezaak op de markt

Als je hebt nagedacht over de belangrijkste zaken, is het natuurlijk ook van belang om je koffiezaak op de markt te zetten. Je kunt er tenslotte niet vanuit gaan dat het meteen een succes wordt, het is goed om hier iets voor te doen. Naamsbekendheid krijgen is mogelijk op verschillende manieren. Denk hierbij aan het inzetten van offline reclame en online reclame, maar ook aan het opzetten van sociale media kanalen. Doe er alles aan om de doelgroep te bereiken, zodat zij op de hoogte zijn van jouw gloednieuwe koffiezaak. Hoe meer naamsbekendheid, hoe meer bezoekers je zult ontvangen.

Een ondernemingsplan maken, bepalen wat je allemaal nodig hebt, eventueel opslag in Aalsmeer, Amsterdam of Rotterdam huren en jouw koffiezaak op de markt zetten: deze tips kunnen je wellicht een eindje op weg helpen met het starten van je koffiezaak. Er komt een hoop bij kijken, dus onderschat het niet. Doe de nodige voorbereiding en neem de tijd voor belangrijke beslissingen!

, , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.