Slowcoffee / filterkoffie

Melitta​ epour​® zet koffie alsof het met de hand is gezet

7 jul , 2021  

De Melitta epour® zorgt voor koffiegenot op zijn best en zet filterkoffie alsof hij met de hand is gezet. De 360° roterende wateruitloop met wisselende draairichting zorgt voor de best mogelijke, gelijkmatige verdeling van heet water. Dit is geïnspireerd op de cirkelvormige bewegingen waarmee koffie met de hand wordt opgegoten.

Ideaal koffieresultaat, ongeacht de hoeveelheid
Nog een technische verfijning van de Melitta epour® zijn de koffiezetprofielen die aangepast zijn aan de hoeveelheid koffie die wordt gezet. Sensoren in het waterreservoir meten de hoeveelheid water en passen de draairichting en timing van de wateruitloop automatisch aan. Daardoor is de koffie-extractie ongeacht de hoeveelheid optimaal, of je nu één of meerdere kopjes zet.

Behalve de manier waarop het water wordt toegevoegd, is ook de juiste zettemperatuur van essentieel belang voor koffie die perfect smaakt. De Melitta epour® blinkt ook hier uit en bereikt in zeer korte tijd de optimale extractietemperatuur van 92 tot 96°C, die gedurende het hele bereidingsproces wordt aangehouden. Bovendien komt het hete water dankzij het krachtige verwarmingselement snel in de filter terecht.

Stijlvol design in combinatie met gebruiksgemak
De nieuwe Melitta epour® heeft een gebruiksvriendelijke en stijlvolle vormgeving. Het moderne aanraakpaneel, met individuele instelmogelijkheden en geïntegreerde ontkalkingsindicator met ledverlichting, staat garant voor een hoog gebruiksgemak. Evenals het uitneembare waterreservoir met waterpeilaanduiding aan beide zijden.

Goed doordachte kenmerken als de geïnte­greerde druppelstop, de uitneembare 1×4® filterhouder en de geïntegreerde warmhoud­plaat maken het open ontwerp helemaal af. De Melitta epour® is vanwege de hoge zettemperatuur en optimale doorlooptijd bekroond met het keurmerk van het gerenommeerde European Coffee Brewing Center (ECBC) in Oslo. Bovendien heeft de  Melitta epour® 3 jaar garantie.

Informatie
Het Melitta epour® filterkoffiezetapparaat is verkrijgbaar in de kleuren mat zwart/goud en mat zwart/chroom. Drie jaar fabrieksgarantie. Consumentenadviesprijs € 199. Kijk voor meer informatie op www.melitta.nl.

, , , , , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.