Overige

Zo creëer je een gezellig koffiehoekje in huis

8 feb , 2022  

Word jij ook altijd zo blij van de sfeer van koffietentjes? Die sfeer kun je ook eenvoudig in je eigen huis creëren! In dit artikel lees je hoe je als thuisbarista in jouw huis een eigen ‘coffee corner’ maakt. Zodat je ook thuis optimaal kunt genieten van jouw bakkie koffie.

  1. Bepaal de locatie

Bedenk waar je jouw coffee corner wilt gaan realiseren. Nabij de keuken of in een gezellig hoekje van de woonkamer zijn hiervoor bijzonder geschikte locaties. Inventariseer vervolgens hoeveel ruimte je hebt op deze plek.

  1. Bepaal de (woon)stijl

Denk na over wat jij wilt dat het koffiehoekje uitstraalt en bepaal aan de hand daarvan welke woonstijl je toe gaat passen. Modern-retro, maar ook een landelijke stijl passen goed bij een gezellige koffiehoek.

  1. Kies een koffiemachine

Een koffiehoekje draait natuurlijk om de koffie. Wellicht heb je al een mooie koffiemachine in huis, maar je kunt er ook een nieuwe voor aanschaffen. Wat is er leuker dan de koffiemachine dé eyecatcher te maken van jouw coffee corner?

  1. Stal de koffie uit

Ook kun je de koffiebonen, -cups, -pads of -filtermaling de show laten stelen. Voor koffiecups zijn allerlei leuke rekjes te verkrijgen. Koffiebonen, -cups en -filtermaling doen het vaak goed in glazen (weck)potten.

5. Schaf mooi servies aan

Het uitstallen van kopjes, bekers, glazen, schotels en lepels is ook een leuke toevoeging aan jouw koffiehoekje. Heb je veel servies dat een plekje nodig heeft? Hang dan een leuk rekje of plankje op.

6. Leg boeken en magazines neer

Om de échte sfeer van een coffee corner na te bootsen, kun je leuke (tafel)boeken en magazines in je koffiehoekje neerleggen om een mooie bijzettafel. Zo kun je tijdens je koffiemomentje volledig tot rust komen met fijn leesmateriaal.

7. Zet kamerplanten neer

Kamerplanten zijn helemaal hip en onmisbaar in vrijwel ieder koffietentje. Deze groene vrienden kunnen dus ook zeker niet ontbreken in jouw eigen koffiehoekje. Varieer in grote en hoogte voor een speelse uitstraling.

, , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.