Overige

Redenen om koffiedik te bewaren voor je tuin

28 apr , 2021  

Als koffielover heb je waarschijnlijk ontzettend veel koffiedik wat je misschien wel dagelijks de vuilnisbak ingooit. Misschien niet heel handig, aangezien je koffiedik voor allerlei problemen in en rondom je huis kunt gebruiken! Wat dacht je bijvoorbeeld van koffiedik gebruiken als gootsteenontstopper of als lichaamsscrub onder de douche? Het heeft echt ontzettend veel voordelen om je koffiedik te bewaren en vandaag vertellen we je graag voor de voordelen voor je tuin! Dus zet een kop koffie en bewaar vooral het koffiedik!

In je moestuin
Heb jij een of meerdere kweekkassen of moestuinen in je achtertuin? Goed nieuws voor jou, want je kunt koffiedik gebruiken ter vervanging van mest. In de restanten van koffie zitten namelijk de stoffen stikstof, Kalium en Fosfor, welke ook terugkomen in kunstmest wat vaak gebruikt wordt in de moestuin. Je kunt al je kruiden en groenten een vliegende start geven door wat koffiedik te mengen met aarde of potgrond en dit bij de plantjes te voegen. Daarnaast heb je als bijkomend voordeel dat je niet in de stank van kunstmest hoeft te zitten in je kas!

Weg met Pokon, gebruik koffiedrab
Koffiedik werkt dus niet alleen goed in je moestuin, maar ook bij je andere planten en struiken in de tuin. Voornamelijk bij planten die in de grond geplant staan of in een border kun je prima verwennen met wat koffieprut. Strooi wat van het koffiedik tussen de planten en druk het een beetje in de grond. Zo kunnen jouw planten gebruik maken van de opkikker, net als jij dat doet elke ochtend! Probeer deze truc bij planten in een pot te vermijden, want deze gaan hier wat minder lekker op.

Weg met alle beesten!
Het kan voorkomen dat je ongewenste gasten in je tuin hebt lopen. Zo kan het zijn dat je regelmatig een poepende kat in je voortuin hebt lopen, of dat je last hebt van veel slakken die de bladeren van je planten opeten. Katten houden niet van de geur van koffie en zijn ook niet zo’n fan van het mengsel wat tussen hun pootjes gaat zitten. Zij zullen dus sowieso wegblijven. Koffiedik is giftig voor slakken, dus werkt als een keiharde slakkenverjager. Wellicht niet de meest diervriendelijke bestrijder, maar wel zeer effectief. Zelfs als mierenbestrijder werkt koffiedik reuzegoed. Het beste kun je dan een soort blokkade maken van koffieprut, waar de mieren niet doorheen willen.

, , , , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.