Overige

Nespresso en Zèta lanceren zero-waste sneakers van gerecycled koffiedik

10 mei , 2022  

Nespresso kondigt vandaag de samenwerking met Frans zero-waste mode-startup Zèta aan voor de creatie van RE:GROUND, een stijlvolle uniseks sneaker gemaakt van gerecycled koffiedik. Na de RE:CYCLE fiets die gemaakt was van gerecyclede Nespresso cups, richten ze nu dus hun pijlen op de wandelaars onder ons.

De limited edition-capsulecollectie is geïnspireerd op de principes van zero-waste, eco-design en de Franse stijl. Daarmee is RE:GROUND klaar om een instant icoon van duurzame mode te worden. Ieder paar RE:GROUND sneakers bevat 12 kopjes koffiedik uit het capsulerecyclingprogramma van Nespresso, verwerkt in het veganistische leer bovenop en in de zolen van de schoenen. De rest van de RE:GROUND sneakers is gemaakt van 80% gerecyclede en duurzame materialen. RE:GROUND is een van de vele initiatieven die Nespresso neemt op het gebied van duurzaamheid, waarvoor het bedrijf zich sinds afgelopen maand ook officieel B-Corp gecertificeerd mag noemen.

Consumenten zijn zich steeds meer bewust van de ecologische voetafdruk van hun garderobe. Het aantal zoekopdrachten naar duurzame merken is de afgelopen vijf jaar1 met meer dan 45% gestegen. De 25-jarige CEO van Zèta Laure Babin zag een groeiend gat in de markt voor milieubewust schoeisel. Ze richtte het merk twee jaar geleden op met als doel ’s werelds eerste duurzame sneaker zonder afval te creëren. Babin zegt: “Mijn visie voor Zèta was om stijlvolle sneakers te maken voor milieubewuste modeliefhebbers. Voor deze capsulecollectie hebben onze stoffenmakers bij Tintex acht maanden besteed aan het perfectioneren van een innovatief veganistisch kunstleer gemaakt van gerecycled koffiedik. RE:GROUND is de belichaming van onze samenwerking met Nespresso – een chique en stijlvolle schoen die de waarde van koffie en circulariteit viert.”

Guillaume Le Cunff, CEO Nespresso, zegt:
“Zèta is een buitengewone startup die stijl en duurzaamheid samenbrengt. De toewijding van het merk aan circulariteit maakt dat ze grenzen verleggen door nieuwe waarde uit afval te creëren, en hun innovatieve geest heeft ertoe geleid dat ze een geheel nieuwe bestemming voor ons gerecyclede koffiedik hebben ontworpen. De RE:GROUND-capsulecollectie van Zèta zal zowel koffie- als modefans charmeren.”

Zèta-schoenen worden gemaakt in Portugal. Het merk verzendt alleen naar klanten binnen Europa om een korte productcyclus te behouden. De limited edition RE:GROUND gaat vanavond om middernacht in de verkoop, exclusief verkrijgbaar via zeta-shoes.com zolang de voorraad strekt.

, , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.