Koffie soorten

Ontdek de echte Italiaanse koffie met Ispirazione Italiana van Nespresso

7 jan , 2020  

Nespresso introduceert Ispirazione Italiana, een collectie van intense koffies geïnspireerd op de Italiaanse koffiecultuur. Deze herlancering is ook het debuut van twee nieuwe blends, Ispirazione Napoli en Ispirazione Venezia, die worden toegevoegd aan de intense espresso’s en ristretto’s. De collectie bestaat in totaal uit zeven blends, elk geïnspireerd op de koffietradities in de steden van Italië: Rome (Roma), Florence (Firenze), Palermo, Napels (Napoli), Genua (Genova) en Venetië (Venezia).

DE ACHTERGROND VAN BLENDS
Italië zit diep in het DNA van Nespresso. Het verhaal van Nespresso begint meer dan 30 jaar geleden met een eenvoudig, maar revolutionair idee. In 1905 vindt de Italiaan Luigi Bezzera een espressomachine uit waarmee iedereen thuis een perfecte espresso kan bereiden, net als een Italiaanse barista. Inmiddels wordt meer dan 75% van de koffie in Italië thuis gemaakt, en is het een integraal onderdeel van de Italiaanse cultuur. Met de collectie Ispirazione Italiana kunnen koffieliefhebbers dezelfde espresso’s of ristretto’s maken die ze ook in Italië drinken en die het resultaat zijn van de creativiteit en de know-how van meesterbranders uit verschillende regio’s in Italië.

ISPIRAZIONE ITALIANA: het nieuwe vaste koffieassortiment
Ispirazione Italiana neemt koffieliefhebbers mee op koffiereis door Italië en laat hen zelf de aroma’s en crema’s van intense koffies ontdekken. De namen van de koffies zijn aangepast zodat ze de regionale Italiaanse expertise waarop ze zijn geïnspireerd beter reflecteren. Elke blend weerspiegelt de essentie van de stad waarop de koffie is geïnspireerd, of het nu gaat om de Noord-Afrikaanse invloeden in Palermo of de rijke historische diepte van Rome – het zijn deze lokale details die deze collectie in alle opzichten uniek maken.

Nespresso Ispirazione Napoli:
Het traditionele koffieritueel in de straten van Napels inspireerde ons om een methode voor een zeer donkere branding te ontwikkelen, die de koffie een prachtig intens karakter geeft. Het frisse accent komt van Robusta en het resultaat is een fluweelzachte, romige koffie met een uiterst volle body en een prettig bittere nasmaak. Een ode aan de meesterbranders uit de Italiaanse hoofdstad van koffie.

Nespresso Ispirazione Venezia:
Als brug tussen West-Europa en het Ottomaanse Rijk heeft Venetië een lange geschiedenis in het importeren van wereldkoffies en een rijke expertise in het branden om balans te brengen in de verschillende variëteiten. De stad was onze muze voor deze koffie, waarin alle delicate aroma’s harmonieus samenkomen, met tonen van karamel en een volle body.

Nespresso Ispirazione Ristretto Italiano:
Een kopje pure smaak: dat is de essentie van de iconische koffietraditie van Italië. De ambassadeur van alle Italiaanse koffies is de ristretto. Wij kozen ervoor deze koffie niet te imiteren, maar onze eigen perfecte versie te creëren. Een combinatie van een lange en een korte branding voor een volle body en frisse fruittonen. In deze koffie vind je alles wat wij in de beroemde Italiaanse ristretto ontdekten. Deze blend heeft ook een gedecafeïneerde versie.

Nespresso Ispirazione Firenze Arpeggio:
Deze bijzondere blend weerspiegelt het culturele belang van Florence: het intellectuele hart van Italië, waar invloeden uit het hele land samenkomen. Florence heeft een eigen manier van koffie branden waarin al deze invloeden worden meegenomen: van de fruittonen die kenmerkend zijn voor Noord-Italië tot de specifieke cacaotonen uit het zuiden. Samen vormen ze een fluweelzachte, dichte en romige koffie. Deze blend heeft ook een gedecafeïneerde versie.

Nespresso Ispirazione Palermo Kazaar:
Palermo was de inspiratiebron voor een koffie van voornamelijk Robusta, met een lange donkere branding: de kenmerken van koffie uit deze Zuid-Italiaanse stad. Deze multiculturele plaats is een prachtige combinatie van Arabische en Afrikaanse invloeden. Het resultaat is een uiterst intense, siroopachtige, houtachtige en kruidige koffie, met een dik en donker crema.

Nespresso Ispirazione Roma:
De geuren die je tegemoet komen uit de traditionele koffiebars in Rome geven mooi de historische contrasten van de stad weer. Populaire smaken worden in toom gehouden door de natuurlijke elegantie van de hoofdstad. De complexiteit vind je ook terug in deze koffie door een subtiele branding, die zorgt voor balans tussen intensiteit en finesse. Frisse accenten verrijken een diepe smaak.

Nespresso Ispirazione Genova Livanto:
Vanuit de belangrijke handelsstad Genua reisden ontdekkingsreizigers de hele wereld over op zoek naar bijzondere aroma’s en smaken. Een van de schatten die ze mee naar huis namen was koffie uit Latijns-Amerika. Deze medium gebrande Ispirazione Genova Livanto brengt alle ronde smaken van Braziliaanse, Colombiaanse en Guatemalaanse koffie prachtig samen, met klassieke tonen van graan en karamel.

Karsten Ranitzsch, Head of Coffee bij Nespresso “Al meer dan 30 jaar geleden begon ons team van koffiebranders, sensorische experts, voedselwetenschappers en ingenieurs aan een zoektocht om een selectie van blends te creëren die volledig is geïnspireerd op de rijke historische koffiecultuur van Italië. We zijn heel blij dat we nu een permanente collectie hebben samengesteld die het rijke verhaal van Nespresso vertelt en waarmee klanten koffie kunnen bereiden in de stijl van een Italiaanse koffiebar.”

, , , , , , , , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.