Koffie soorten

Kaldi’s koffie van de maand: Barista’s Choice!

28 jul , 2021  

De naam van de koffie zegt het al, de keuze van barista’s! Het woord Barista is afkomstig uit Italië, het is in Nederland nog niet zo heel lang een begrip in de koffiewereld. Een barista is iemand die op professionele wijze espressokoffie maakt. Hij heeft zowel de theoretische en technische kennis die nodig is om altijd de beste espresso’s te bereiden.

Tegenwoordig is steeds meer vraag in Nederland naar Barista’s. Dit blijkt ook wel uit de vele aanvragen die Kaldi krijgt voor het inhuren van een Kaldi Mobiel, de mobiele koffiebar op locatie. Een SCAE gecertificeerde Barista komt dan op locatie elke gewenste koffiespecialiteit klaarmaken.

Barista’s Choice koffiebonen

De koffie van deze maand is de Barista’s Choice! Deze 100% Arabicablend is verkrijgbaar in 250 en 1000 gram. De koffiemelange is door erkende barista’s samengesteld en getest naar aanleiding van de SCA gestandaardiseerde proefmethode. De 100% Arabica koffiebonen creëert de perfecte koffie met een mooie volle body. Gewassen Arabica uit Indonesië en Colombia zorgen voor een uitgesproken krachtige smaak. De combinatie met Ethiopië Sidamo zorgt voor een geweldig pallet van frisse tonen. De Barista’s Choice is een Rainforest Alliance koffie. Rainforest Alliance is een betrouwbaar keurmerk voor bedrijven en consumenten. Rainforest Alliance is een internationale non-profitorganisatie met als doel de ecosystemen en de dieren en mensen die ervan afhankelijk zijn te beschermen

De zakken zijn hersluitbaar door middel van een zip-sluiting, hierdoor behouden de koffiebonen zo lang mogelijk hun kwaliteit. Daarnaast is de verpakking volledig recyclebaar, deze kan bij het PMD afval.

Kenmerken:
Herkomst: Ethiopië Sidamo, Indonesië, Colombia
Soort: 100% Arabica
Smaaksterkte: ★★★
Aanbevolen zetmethode: Espresso, cappuccino

Bestellen
Koffiebonen bestellen? Je kunt de koffie van de maand: Barista’s Choice direct bestellen op onze website.

, , , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.