Koffie soorten

Kaldi Coffee For Peace

12 jan , 2021  

In samenwerking met Boot Koffie heeft Kaldi een nieuwe koffie, namelijk Coffee For Peace, een specialty koffie die smaakt naar vrede. De missie van Boot Koffie is het op de markt brengen van een (h)eerlijke koffie en wij als Kaldi zijn daarin graag een helpende hand.

Coffee for Peace en Kaldi

Boot Koffie heeft een warme, diepe relatie met Colombia en haar koffieboeren en heeft een passie om de Colombiaanse koffieboeren te helpen in hun lokale ontwikkeling. Ook Kaldi vindt het belangrijk dat de koffieboeren kunnen werken in betere economische omstandigheden en zijn daarom trots om op deze manier daar een stukje aan bij te kunnen dragen. Bij aankoop van de Coffee for Peace koffiesoorten kan ook jij bijdragen aan een beter bestaan van de Colombiaanse koffieboeren.

De visie van het Coffee for Peace project is het streven naar verbetering van de kwaliteit van Colombiaanse koffie met behulp van vakinhoudelijke koffietraining. Een positief punt van deze koffietraining is dat de koffieboeren een betere prijs voor hun koffie kunnen realiseren. Maar ook opleidingen voor hun gezinsleden leiden tot versterking van de sociale verbanden in de lokale gemeenschappen.

De betere economische omstandigheden waarnaar wordt gestreefd, biedt de koffieboeren de kans om te blijven kiezen voor het verbouwen en onderhouden van koffieplanten.

Coffee for Peace – Antioquia Reserve Blend

De koffie heeft een volle en brede smaak met tonen van pure chocolade, citrus, bitterzoet en gedroogd fruit. De nasmaak vind je tonen van chocolade, gedroogd fruit en citrus zest. De koffie is zeer geschikt voor de espresso zetmethode en alle variaties hierin.

Branding: Espresso

Plantage: Antioquia koffie- district

Variëteit: 100% Arabica, caturra, castillo, Colombia

Teelhoogte: 2000m

Proces: Washed, zongedroogd

De koffie is verkrijgbaar in de Kaldi vestigingen en in de webshop.

, , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.