Evenementen

Mini koffie festival in Utrecht bij LE:EN

18 mei , 2022  

Op zaterdag 4 juni vanaf 17 uur organiseert de Utrechtse koffiebrander Keen Coffee een mini koffiefestival ter gelegenheid van de Dutch AeroPress Championship ‘22. “Het leukste koffie feestje van het jaar” zal plaatsvinden in de event space van LE:EN op Rotsoord. Samen met o.a. Oatly, Typica en Brita wordt naast het DAC de grootste koffieproeverij van Nederland georganiseerd. De beste Nederlandse branders van specialiteits koffies zijn aanwezig om hun lekkerste koffies te laten proeven. Het is een avond waar de fun en gezelligheid de belangrijkste ingrediënten zijn. De wedstrijd wordt daarom natuurlijk ondersteund en afgesloten met een DJ die tot middernacht geweldige dance tunes verzorgt. LE:EN verzorgt vegan food, Utrechtse brouwer De Kromme Haring heeft voor deze gelegenheid een speciale koffie IPA gebrouwen, er worden heerlijke nitro-espresso martini’s geserveerd en er is een gratis photobooth om je avond vast te leggen. Er zijn max 300 entreekaartjes, so get your tickets fast: Keencoffee.com/dac/

Dutch AeroPress Champion
AeroPress is een populaire en veelzijdige koffiezetmethode voor thuis en onderweg en de enthousiaste gebruikers strijden om wie er het lekkerste koffie mee kan zetten. De strijd tussen 48 deelnemers uit het hele land bepaalt wie Nederland mag vertegenwoordigen op de wereldkampioenschappen in Vancouver. De laatste twee edities was Nederland succesvol met de wereldkampioen Wendelien Bunnik in 2019 en vorig jaar werd het recept van Maru Mallee tweede van de wereld.

Specialty coffee proeverij
Koffie heeft net als wijn een enorm palet aan verrassende smaaktonen. Verschillende smaaktonen die voortkomen uit het land van afkomst, de hoogte waarop het groeit, de bodem, de verwerking van de bonen en nog veel meer factoren. Specialty coffee is koffie van de beste kwaliteit, vanaf duurzame verantwoorde productie bij de boer, naar zorgvuldig roosteren bij de koffiebrander tot uiteindelijk het met zorg bereiden op het hoogste niveau. Specialty coffee scoort minimaal 80 op 100 punten en blinkt uit door een grote diversiteit aan smaaktonen.

Er zijn in Nederland veel kleine gepassioneerde koffiebranders die de beste koffie uit de hele wereld zoeken en deze roosteren om de beste smaken er uit te halen. Keen Coffee heeft ze allemaal uitgenodigd om hun koffie te presenteren en naast elkaar te laten proeven in misschien wel de grootste simultaan proeverij van Nederland.

Keen Coffee
Keen Coffee is vanuit thuismarkt Utrecht druk bezig om de beste koffie van de wereld te maken. Het is dan ook geen toeval dat Keen Coffee in Utrecht goed te vinden is in de horeca; Broei, Cupp, Møs zijn enkele van de plekken waar je kunt genieten van Keen Coffee.

Duurzaam en eerlijk zijn belangrijke pijlers van Keen. Samen met MVO Nederland hebben ze een langdurige ontwikkelingssamenwerking met boeren in Peru opgezet. Hier komen verschillende van hun organische koffie vandaan. Sinds de oprichting is 2016 heeft Keen vier keer de finale van SCA wereldkampioenschappen gehaald. Daarom oogsten ze ook succes in het buitenland, vooral in Oost Europa, het Midden en Verre Oosten zitten veel fans.

, , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.