Baristas at work

Zo maak je jouw koffiecorner gezellig

29 jun , 2022  

Vind jij het leuk om als thuisbarista aan de slag te gaan en beschik je al over een basis koffiecorner in huis? Dan kan het leuk zijn om deze koffiecorner wat op te leuken. Hoe leuker de koffiehoek eruitziet, hoe meer het uitnodigt om met je passie voor koffie aan de slag te gaan. Je koffiecorner gezellig maken is op meerdere manieren mogelijk. Wij helpen je op weg en zetten hieronder een aantal dingen op een rijtje.

Verlichting

Of je nu een koffiecorner hebt gemaakt in je keuken of woonkamer: verlichting is belangrijk om de koffiehoek meer sfeer te geven. Naast het feit dat je met verlichting zorgt voor meer gezelligheid, zorg je er met verlichting uiteraard ook voor dat je het allemaal beter kunt zien. En dit kan uiteraard handig zijn bij het maken van koffie. Qua verlichting kun je denken aan basisverlichting, maar ook functionele verlichting en sfeerverlichting zijn dingen om over na te denken. Wat leuk kan zijn boven jouw koffiecorner, is een hanglamp. Voor een strakke, moderne uitstraling kan een hanglamp in het zwart een aanrader zijn. Maar ook sfeerverlichting kan een goede toevoeging zijn aan je koffiehoek. Bij sfeerverlichting kun je denken aan bijvoorbeeld kleine lichtbronnen als kaarsen, een lichtslinger of lampen die je kunt dimmen.

Muurdecoratie

Je koffiecorner gezellig maken kun je ook doen met behulp van wat leuke muurdecoratie. Met muurdecoratie kun je de muren in de buurt van je koffiehoek meer sfeer geven. Zeker als de muren nog wat kaal zijn, is het een aanrader om hiermee aan de slag te gaan. Bij muurdecoratie kun je aan verschillende dingen denken. Bijvoorbeeld aan muurstickers, muurplanken, posters, schilderijen, fotolijstjes en muurkastjes.

Planten

Waar je ook aan kunt denken om jouw koffiehoek gezelliger te maken, zijn planten. Planten brengen sfeer met zich mee en daarom is dit een goede toevoeging aan jouw koffiecorner in huis. Er zijn talloze leuke kamerplanten te vinden, waardoor je genoeg keuze hebt. Heb je geen tijd of zin om een kamerplant goed te onderhouden? Er zijn ook veel kamerplanten die maar weinig verzorging nodig hebben en waar je dus nauwelijks omkijken naar hebt, terwijl het wel een boost geeft aan jouw koffiehoek in huis.

Woonaccessoires

Jouw koffiecorner meer sfeer geven kan ook met behulp van een paar leuke woonaccessoires. Accessoires staan er tenslotte om bekend dat ze bijdragen aan de sfeer in huis, waardoor je hier zeker mee aan de slag kunt gaan. Accessoires zijn er in allerlei soorten en maten. Vloerkleden, kandelaren, vazen, klokken, spiegels of bloempotten: je kunt aan verschillende dingen denken. Met woonaccessoires zorg je net voor dat beetje extra, waardoor het er gelijk leuker uitziet.

Verlichting zoals een hanglamp, muurdecoratie, planten en woonaccessoires: het draagt bij aan het creëren van een gezellige koffiecorner in huis. Hoe gezelliger jouw koffiehoek, hoe leuker het wordt om hier veel tijd te spenderen. Bovendien kan het op deze manier een echte eyecatcher worden in je woning. Vind je jouw koffiehoek momenteel nog wat saai? Met deze tips hierboven wordt dat verleden tijd!

, , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.