Baristas at work

Goede thuisbarista worden? Dit heb je nodig!

9 mrt , 2022  

Vind jij het leuk om thuis allerlei soorten koffies te bereiden? Dan is het vast mogelijk om een hele goede thuisbarista te worden. Als jij het leuk vindt om koffies te maken, dan heb je natuurlijk wel de juiste spullen nodig. Want wat heb je allemaal nodig om een goede thuisbarista te worden? Wij zetten het hieronder op een rij, lees snel verder!

Pistonmachine

Waar je als thuisbarista niet zonder kunt, is een pistonmachine. Je ziet een barista dan ook niet zonder dit apparaat. Maar wat is een pistonmachine? Hiermee bedoelen we een halfautomatische koffiemachine. Bij een pistonmachine heb je veel invloed op de smaak van de koffie. Hierbij kun je namelijk zelf de hoeveelheid gemalen koffie, de maalgraad van de koffiebonen en de hoeveelheid water bepalen. Je kunt het hierdoor beter afstemmen op jouw wensen.

Kies je voor het gebruiken van een pistonmachine? Koop dan ook de bijpassende accessoires, zoals bijvoorbeeld een piston, pistonhouder en tamper. Als je ervoor kiest om een pistonmachine te kopen, kijk dan goed waar dit mogelijk is. Zorg ervoor dat je het koopt bij een betrouwbare aanbieder. Vergelijk, lees een website review over de aanbieder die je op het oog hebt en maak de juiste keuze!

Tamper

Zoals we net al even benoemden, is een tamper zeer handig om te hebben als je een goede thuisbarista wilt worden. De tamper gebruik je om (gemalen) koffie aan te duwen. Zo bepaal je dus met behulp van de tamper de malingsgraad, waardoor je de koffie de perfecte smaak kunt geven.

Melkkan

Als barista is het bij sommige koffies natuurlijk essentieel om de melk op te schuimen. En daar heb je uiteraard een melkkan voor nodig. Met dit hulpmiddel kun je niet alleen de melk optimaal bereiden, maar ook in de koffie schenken. Je kent vast wel de leuke figuurtjes in koffie. Waar dat mee gemaakt wordt? Met de melk! Met behulp van een goed melkkannetje kun jij straks de lekkerste cappuccino’s maken. Wie weet zelfs wel met mooie vormpjes in de koffie!

Uitklopbak

Ook handig om te hebben is een uitklopbak. Je moet tenslotte ook je koffiedik ergens kwijt kunnen als je koffie hebt gezet. Een uitklopbak is hier zeer geschikt voor, want je kunt op deze manier de filterdrager uitkloppen/schoonmaken. Door de filterdrager hard uit te koppen, worden alle koffieresten snel verwijderd.

Als thuisbarista heb je dus best wat nodig om aan de slag te gaan met het maken van de lekkerste koffies. Naast een professionele koffiemachine zijn er ook nog wat handige accessoires die je kunt gebruiken. Hoe vaker je koffie gaat bereiden, hoe makkelijker het je zal afgaan en hoe meer nieuwe mogelijkheden je zal ontdekken!

, , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.