Baristas at work

Een koffiecorner maken in huis? Dit heb je nodig!

2 mrt , 2022  

Vind jij jezelf een echte thuisbarista? Als je het leuk vindt om allerlei soorten koffies te bereiden, dan kan een eigen koffiecorner in huis eigenlijk niet ontbreken. Maar wat heb je allemaal nodig als je een koffiecorner in huis wilt maken? Wij zetten een aantal handige dingen op een rij, dus lees snel verder als je hier benieuwd naar bent.

De juiste plek

Wat je ten eerste nodig hebt voor de ideale koffiecorner, is de juiste plek in huis. Want welk deel in jouw huis is geschikt voor deze koffiehoek? Om te bepalen welke ruimte geschikt is, is het goed om na te denken over hoeveel ruimte je nodig hebt om je hobby als thuisbarista te kunnen uitoefenen. Wat het meest voor de hand ligt, is om de koffiecorner te realiseren in de buurt van de keuken of in de woonkamer.

Tafeltje

Wat je naast de juiste plek ook nodig hebt voor een koffiecorner, is een tafeltje. Anders kun je namelijk niet jouw belangrijke benodigdheden uitstallen. Welk tafeltje je hiervoor het beste kunt gebruiken, is mede afhankelijk van hoeveel ruimte jij denkt nodig te hebben. Zorg er in ieder geval voor dat je genoeg ruimte hebt om goed aan de slag te kunnen.

Koffiemachine

Wat je nodig hebt in een koffiecorner? Een goede koffiemachine uiteraard! Zonder koffiemachine heb je tenslotte niets aan je koffiehoek in huis. Als thuisbarista is het fijn om te beschikken over een professionele koffiemachine, zodat je het maximale uit jouw hobby kunt halen.

Een plek voor je servies

Als je een aparte koffiecorner in huis wilt maken, is het ook leuk om hier bepaald bijpassend servies uit te stallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koffiebekers, glazen en lepeltjes. Je kunt ervoor kiezen om dit servies op een tafeltje te plaatsen, maar het kan ook een idee zijn om dit uit te stallen op een plankje of rekje.

Gezellige accessoires

Als je de belangrijkste dingen hebt verzameld, wordt het tijd om de koffiecorner wat gezelliger te maken. Als thuisbarista is het tenslotte een plek waar je graag je tijd doorbrengt, dus dan is het wel zo leuk als het een gezellige plek wordt. Maar hoe kun je jouw koffiecorner meer sfeer geven? Denk bijvoorbeeld aan leuke decoratie voor aan de muur, leuke quotes of kamerplanten. Waar je ook over na kunt denken, zijn vloerkleden. Met behulp van een mooi vloerkleed kun je de koffiecorner meteen meer gezelligheid laten uitstralen.

Een eigen koffiecorner is natuurlijk te gek. Als je hiermee aan de slag gaat, kunnen bovenstaande dingen je alvast op weg helpen. Met je eigen koffiehoek wordt het vast nog leuker om jouw hobby als thuisbarista uit te oefenen!

, , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.