Accessoires

Koffiebekers meerdere keren gebruiken

9 jun , 2021  

Ook wegwerpkoffiebekers kunnen duurzamer gebruikt worden. Het meerdere keren gebruiken van een koffiebekertjes kan immers grote voordelen voor het milieu opleveren en tegelijk geld besparen. Toch blijkt het lastig om gedrag te veranderen, zeker als medewerkers en klanten er gewend aan zijn om meerdere koffiebekers per dag te gebruiken. In dit artikel laten we zien hoe je dit onderwerp onder de aandacht brengt.

LAAT HET GOEDE VOORBEELD ZIEN
Door zelf het goede voorbeeld te geven en te vertellen over het recyclen van koffiebekers, is de kans groot dat collega’s dit ook gaan doen. Aangezien de meeste organisaties gewend zijn aan drie tot vier bekertjes per dag, zullen één of twee bekertjes een behoorlijk verschil maken. Zeker als je dit meerdere jaren volhoudt loopt het voordeel op. Ook is het goed om in te laten zien dat koffiebekertjes tot een groot deel van het afval behoren. Vroeger was dit de printer, nu deze langzaam verdwijnt zijn het de koffiebekertjes.

BEDRUKKING OP KOFFIEBEKERS
Koffiebekers kun je voorzien van een eigen bedrukking. Vaak wordt voor de huisstijl of een bedrijfslogo gekozen. Je kunt echter ook voor een bedrukking met eigen boodschap kiezen. Motiveer medewerkers door middel van een grafisch ontwerp en laat duidelijk weten dat het hergebruiken van koffiebekers loont. Zeker bij kwalitatieve koffiebekers, merk je dat dit niet onaangenaam is voor medewerkers. Men is graag met duurzaamheid bezig en iedereen wil zijn of haar steentje bijdragen.

KIES VOOR RECYCLEBARE KOFFIEBEKERS
Bij Goedkopekoffiebekers.nl kun je recyclebare koffiebekers bestellen. Deze koffiebekers hebben een biologisch afbreekbare coating en kunnen door middel van vergisting worden afgebroken. Vervolgens kan het overgebleven papier opnieuw in het productieproces worden gebracht en is daar nieuw papier van te maken.

, , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.