Accessoires

Geniet van je koffie!

16 jul , 2021  

Begin jij de dag ook altijd met een heerlijke kop koffie? En kijk je ook altijd zo uit naar je eerste koffiepauze op je werk? Koffie is helemaal niet zo ongezond als we denken. Tenminste, als je er niet te veel van drinkt. Zeker op de werkvloer is het drinken van een kop koffie ideaal, want koffie stimuleert het brein en is het ook goed voor je concentratie en focus. Lees snel verder en ontdek alles over koffie!

Koffiesoorten
Wist je dat je er wel vijftien verschillende koffiesoorten zijn? De bekendste soorten zijn: ristretto, espresso, americo, macchiato, cortado, cappuccino, latte en latte macchiato. Naast de soorten koffie die je kunt drinken, heb je ook nog koffie in diverse vormen: bonen, gemalen, pads en cups. Al deze koffie is verkrijgbaar van verschillende merken. Welke koffiesoort nou het beste bij jou past, is heel persoonlijk.

Koffiezetapparaten
Naast de vele soorten koffie die je hebt, kan je ook nog eens kiezen uit een aantal koffiezetapparaten! Neem bijvoorbeeld de apparaten voor pads. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is water en een koffiepad. Ook kan je genieten van een lekkere kop koffie van versgemalen bonen met een koffiezetapparaat met bonen. Of zet verse koffie met een cafetière. Bij het gebruik hiervan heb je alleen maar heet water en koffie nodig, een filter is niet nodig! Je drukt de grof gemalen koffie naar beneden met het filter van de cafetière zelf. Tegenwoordig kun je ook een koffiezetapparaat met cups kopen. Met deze cups maak je eenvoudig een cappuccino, espresso of latte macchiato.

Koffie drinken
Waaruit jij je koffie het liefst drinkt, is voor iedereen persoonlijk. De een drinkt namelijk het liefste uit een kop met schotel, terwijl de ander het lekker vind om te genieten van zijn eerste kop koffie van de dag uit een grote mok. Neem je liever je eerste kop koffie mee in een thermosfles naar je werk? Dat kan allemaal. Net als dat de een houdt van melk en suiker in de koffie, terwijl de andere zijn koffie zwart drinkt. Maar tussen de verschillende soorten koffie en merken is er voor iedereen de perfecte kop koffie!

Cappuccino
Wist je dat de meeste gekozen koffie in de horeca de cappuccino is? Een cappuccino is bekend als een Italiaanse koffiebereiding en is afkomstig uit Wenen. Eigenlijk is een cappuccino niks meer dan koffie met melk. Hier is eigenlijk maar 30 ml espresso voor nodig en de rest wordt opgevuld met melk. Bij een cappuccino is het wel zo dat ook een deel van het melk is opgeschuimd. Dit kan je eenvoudig doen met een melkopschuimer of met een stoompijpje aan een koffiezetapparaat. Beschik je niet over een van deze opties? Dan kun je ook heel eenvoudig melk opschuimen met een pannetje melk op het vuur en dat opkloppen. Voor de perfecte cappuccino van 150 tot 180 ml heb je een 0,5 tot 1,5 cm laag melkschuim, 30 ml espresso en de rest aangevuld met melk.

, , , , , ,

By1 Response

  1. Frank | baristaworden schreef:

    Voor mij is de beste koffie nog steeds van versgemalen koffie (geen pads). Een goede koffiemolen kopen is naar mijn mening een betere investering dan een nieuwe koffiemachine. Mocht ik toch een koffiemachine willen kopen dan zou ik voor een pistonmachine gaan. Niet voor iedereen weggelegd, maar daar zet je wel de lekkerste espresso’s mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.