Overige

5 smakelijke boeken voor de echte koffiegek

8 jul , 2020  

Je hebt je tassen gepakt en bent vertrokken naar een exotische vakantiebestemming. In de late ochtend word je wakker en met een dampende kop koffie neem je plaats op je zonnige terras. Wat is er lekkerder dan rustig wakker worden in het zonnetje met een bakkie? Ondertussen ook nog lezen over dit heerlijk zwarte goedje! Hieronder lees je welke boeken niet mogen ontbreken in jouw verzameling als je een echte koffiegek bent.

The World Atlas of Coffee – James Hoffmann
Overal op aarde altijd de beste koffie weten te vinden. Dit boek neemt je mee op reis over de wereld zodat je, waar je ook bent, het perfecte kopje koffie kunt drinken. De liefde voor koffie spettert van de pagina’s met prachtige plaatjes en interessante feitjes. Het is overduidelijk dat de schrijver ook een koffiegek is.

De Minibijbel-Koffie – Mary Banks|
Alles wat je wilt weten over koffie in een minibijbel die zo in je handtas kan. Van boontje tot in jouw kopje; lees over de geschiedenis van koffie, hoe het verbouwd wordt maar vooral ook hoe je er het beste van kunt genieten! Met meer dan zeventig recepten leer je niet alleen hoe veelzijdig koffie is maar ook hoe jij het perfecte kopje koffie kunt zetten.

De man die de wereld koffie leerde drinken – Jasper Houtman
Een Nederlander die de Amerikanen leerde hoe ze echte goede koffie maken. Dat klinkt meteen als een goed verhaal! De invloedrijke koffie-expert van Nederlandse afkomst Alfred Peet wordt in dit boek, waarin je de koffie bijna kunt ruiken, bejubeld. Als koffiekenner een interessante biografie om je heerlijk in te verliezen onder het genot van een aromatische kop ‘slow coffee’.

Koffiekenner word je zo – Sébastien Racineux, Chung-Len Tran
Voor de onervaren brander, proever of beginnende barista is dit boek een geweldige handleiding om kennis op te doen. Mooi vormgegeven en toegankelijk geschreven. Wil je jezelf een echte koffiekenner kunnen noemen? Dan mag dit koffieboek niet ontbreken in je boekenkast, micmacbags of tentoongesteld op je koffietafel.

Coffee art – Dhan Tamang
Soms is het zo schitterend gemaakt dat je bijna geen slokje durft te nemen. Met dit boek leer je stap voor stap hoe jij van je eigen latte ook een prachtig kunstwerkje maakt. Laat je visite versteld staan wanneer ze bij jou een bakkie komen doen!

, , , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.