Gezondheid

Koffie drinken verbetert je concentratie

9 mrt , 2021  

Koffie drinken staat vaak ter discussie. Het zou niet goed zijn voor je hart- en bloedvaten, voor je bloeddruk en je cholesterol. Eindelijk erkennen nu ook onze wetenschappers het positieve effect van koffie drinken op onze gezondheid. Wanneer je koffie met mate drinkt tenminste. Je geniet maximaal van alle gezondheidsvoordelen van koffie bij het drinken van maximaal vier koppen per dag. Meer drinken heeft namelijk geen enkele zin. Dagelijks meer dan vier koppen koffie drinken doet al deze voordelen ongedaan. De gezondheid van koffie danken we aan cafeïne, het belangrijkste bestanddeel van ons dagelijks bakje troost. Maar wat zijn nu de andere voordelen van koffie en cafeïne? 

Koffie stimuleert je energie

Velen onder ons kunnen ’s morgens niet zonder hun bakje troost. Dat heeft zo zijn redenen. Cafeïne in koffie stimuleert je metabolisme, zorgt voor extra energie en maakt je alerter. Tijdens het verdere verloop van de dag maak je meer en meer adenosine aan, een stofje dat ons energiepeil geleidelijk aan doet dalen en ons vermoeid en slaperig maakt. En dan zorgt Cafeïne er voor dat dit stofje minder wordt aangemaakt.

Koffie stimuleert je brein 

Koffie en cafeïne zorgen voor een grotere hersenactiviteit met een beter geheugen en een sterkere concentratie als gevolg. Na de koffiepauze op je werk kun je beter moeilijkere opdrachten aan.

Cafeïne vind je niet alleen in koffie
Cafeïne zit van nature in koffiebonen, theebladen, cacaobonen, guaranabessen en in kolanoten. Zeker koffie, thee, cola, ijsthee, chocolade, chocolademelk en energiedrankjes zijn rijk aan cafeïne. Deze stof wordt nu zelfs toegevoegd aan producten waarvan je het niet verwacht, zoals kauwgom, snoep en zelfs aan… water. 

Cafeïne wordt razendsnel opgenomen
Cafeïne wordt razendsnel door ons bloed opgenomen. Al na maximaal vier minuten zit meer dan de helft van de ingenomen cafeïne in je bloed en na maximaal twee uur voel je de eerste effecten. 

Verbetert je concentratie
Cafeïne stimuleert je concentratie en dit al na het drinken van één of twee kopjes. Je prestaties verbeteren en de extra energie helpt tegen vermoeidheid. Cafeïne heeft ook een positieve invloed op je geheugen, alertheid en motivatie. Sporters drinken voor hun training of wedstrijden niet voor niets een energiedrank met een hoge concentratie cafeïne. 

Houdt je vochtvoorraad op peil
Dranken met veel cafeïne houden je vochtvoorraad op peil en voorkomen dehydratatie. Je verliest dus geen vocht, cafeïne zorgt er alleen voor dat vocht sneller wordt afgevoerd omdat het je nieren stimuleert. 

Cafeïne maakt je creatiever En dit zowel individueel als in teamverband.

Maakt je wilskrachtiger
Overdag vermindert je motivatie, energie en je zelfbeheersing en koffie drinken voorkomt dit.

Sporters en gamers hebben nood aan (veel) cafeïne
De efficiënte werking van koffie wordt onderstreept door het massaal gebruik cafeïnerijke energiedranken door (top)sporters. Zij niet alleen, maar iedereen van wie veel wordt verwacht. Dat is ook zo met gamers die voor het winnen van grote prijzen, bijvoorbeeld in eenLucky Days casino (zie deze recensie) hun energie en concentratie verhogen met het drinken van een hoog geconcentreerde energiedrank met cafeïne.

, , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.