Persberichten

Technivorm Moccamaster Model 68

29 nov , 2017  

Technivorm, de producent van Moccamaster, ontwerpt en maakt al bijna 50 jaar filterkoffiezetapparaten en koffiemolens, handgemaakt in Amerongen. Deze zijn internationaal geliefd en geprezen. De mijlpaal van 10.000.000 apparaten is bereikt en wordt in 2018 gevierd met een gelimiteerd jubileum model: Moccamaster Model 68.

Precies vijftig jaar na de ontwikkeling en het ontwerpen van het eerste filterkoffiezetapparaat door Technivorm lanceert Moccamaster het nieuwe model. Een eerbetoon aan oprichter Gerard. C. Smit die het originele model in 1968 ontwierp.

Algemeen Directeur Ina ten Donkelaar: “Het revival model past helemaal bij de eisen van de moderne consument. Veel aspecten van het originele model hebben we behouden en er zijn bijvoorbeeld indicatielampjes en een keuzeknop voor 2-4 en 5-8 kopjes toegevoegd. De techniek zorgt er voor dat de temperatuur en doorstroomsnelheid perfect zijn en de smaak van je kop koffie altijd optimaal is.”

Gebruiksgemak, kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid staan centraal bij de filterkoffiezetapparaten van Moccamaster. De gemiddelde levensduur van maar liefst 20 jaar is te danken aan de hoogwaardige materialen en vervangbare onderdelen.

Het nieuwe apparaat heeft een retro look, uitgevoerd in kleurencombinatie Dark Green/Off White. In het voorjaar van 2018 is het Moccamaster Model 68 gelimiteerd verkrijgbaar via o.a. www.moccamaster.nl.

Filterkoffie: smaakvol, modern en gezond
Filterkoffie is de favoriete zetmethode van Nederlandse huishoudens, Moccamaster bracht in de jaren ’60 een koffiezetapparaat op de markt, dat was toen nieuw. De apparaten zijn in de afgelopen 50 jaar niet veel veranderd, de koffie die gebruikt wordt om een pot filterkoffie te zetten wel.

De moderne filterkoffieliefhebbers drinken meer verfijnde koffiesoorten dan vijftig jaar geleden. Om de smaken en aroma’s optimaal uit de koffie te halen is een constante temperatuur van 92 tot 96 graden nodig, en een doorstroomsnelheid van 4 tot 6 minuten.

Filterkoffie is zachter, minder bitter en zuur, dan koffie van zetmethodes als cafetière of espresso. Dat is niet het enige voordeel, filterkoffie heeft ook minder cafestol, een stof die direct invloed heeft op het cholesterolgehalte. Smaakvol, modern en gezond dus!

, , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.