Persberichten

Nespresso Ristretto Decaffeinato

16 mrt , 2017   Gallery

Een van de meest populaire Grands Crus, de Ristretto, is vanaf maandag 27 maart ook in een gedecafeïneerde variant verkrijgbaar. Speciaal voor momenten waarop de koffieliefhebber minder behoefte heeft aan cafeïne, maar wel dezelfde intense branding en rijke, krachtige smaak wenst. Deze nieuwe Grand Cru gaat deel uitmaken van het vaste Nespresso assortiment van in totaal 24 Grands Crus. De koffie is een toevoeging op de gedecafeïneerde reeks, die bestaat uit de Arpeggio Decaffeinato, de Volluto Decaffeinato en de Vivalto Lungo Decaffeinato.

Dezelfde smaak, gedecafeïneerd
Nespresso streeft ernaar om een divers assortiment Grands Crus te bieden van de hoogste kwaliteit en met verschillende smaakprofielen, passend bij elk moment van de dag. Rozemarijn Dolman, koffie-expert bij Nespresso, legt uit: “Wij merkten dat er ook bij liefhebbers van intense koffie behoefte is om op meer momenten te genieten van de smaak, maar de cafeïne te beperken. Bijvoorbeeld in de avond. Dankzij een natuurlijk proces hebben de gedecafeïneerde varianten hetzelfde smaak- en aromaprofiel als de originele Grands Crus. Dat geldt ook voor de Ristretto Decaffeinato.”

Deze nieuwe Grand Cru is door de koffie-experts van Nespresso zorgvuldig samengesteld. Ristretto Decaffeinato is een verfijnde blend van de beste Arabica-bonen uit Latijns-Amerika en Oost-Afrika, met een vleugje Robusta voor wat extra pit. De gedecafeïneerde bonen zijn apart gebrand om te zorgen voor een volle body en subtiele fruittonen.

Een natuurlijk proces
Slechts 1 à 2% van de wereldwijde koffieproductie voldoet aan de eisen die Nespresso stelt aan het smaak- en aromaprofiel. Deze selectie vormt ook de basis van de reeks gedecafeïneerde koffies. Bij Nespresso worden deze Grands Crus op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier gedecafeïneerd, zonder chemische middelen. Zo gebruiken de koffie-experts twee natuurlijke methodes om de cafeïne te verwijderen: met water of met vloeibare CO2. Beide zijn volledig veilig voor koffiedrinkers.

De Ristretto Decaffeinato is qua smaakprofiel identiek aan zijn oorspronkelijke naamgenoot, maar heeft wel een ander proces ondergaan. Omdat tijdens het decafeïneren de bitterheid van de koffie iets afneemt, is aan de blend van de Ristretto Decaffeinato wat meer Colombiaanse koffie toegevoegd. Zo worden de fruitaccenten geëvenaard en is de smaak weer gelijk aan het origineel.

, , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.