Overige

Zo richt je een moderne keuken in

8 apr , 2024  

Waar vroeger een keuken vooral gebruiksvriendelijk moest zijn, vinden we tegenwoordig uitstraling net zo belangrijk. Op het gebied van keukenstijlen, kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Eén van die stijlen is de moderne keuken. Maar wat is precies een moderne keuken? Wat kun je echt niet missen binnen deze keukenstijl? Lees snel verder. Wij vertellen je hoe jij een moderne keuken inricht.

Wat is een moderne keuken?

Er zijn tal van keukenstijlen waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke of een klassieke keuken. Ben je wat meer van een rustige uitstraling? Ga dan voor een moderne keuken. Deze ziet er op het eerste gezicht vaak minimalistisch uit. De apparatuur is bijvoorbeeld geïntegreerd in de keuken zelf. Maar kijk eens goed. Dan zie je dat hier toch wat meer aan de hand is dan je denkt.

De nieuwste gadgets en accessoires

Wat lijkt jou het meest belangrijk in een moderne keuken? Als koffieliefhebber denk je natuurlijk gelijk aan het mooiste koffiezetapparaat. Schaf deze gelijk aan en werk deze mooi weg in de keuken. Bijvoorbeeld in een speciaal nisje. Ga daarnaast voor een inductiekookplaat en een heetwaterkraan voor een moderne afwerking. Je kunt ook de afzuiger wegwerken in de kookplaat zelf. Deze is stil, stijlvol en zorgt voor een strakke uitstraling.

Slimme verlichting

Je zou denken dat slimme verlichting valt onder de nieuwste gadgets, maar dit verdient wat extra aandacht. Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer van de keuken. Ga dus voor een paar moderne grote lampen boven het kookeiland. Integreer daarnaast een aantal spotjes. Zorg ervoor dat ze dimbaar zijn of te bedienen met je telefoon. Zo bepaal je op elk moment van de dag de sfeer in de keuken.

Pop of colour

Vroeger gebruikte we in een moderne keuken vooral één neutrale kleur, zoals wit, zwart of grijs. Tegenwoordig wordt kleur in elke keuken steeds belangrijker. Dat betekent niet dat je de keuken volgooit met al je favoriete kleuren; tenzij je dat natuurlijk wilt. Houd je keuken alsnog neutraal. Kies dan een trendy kleur. Denk aan groen, turquoise of okergeel. Verwerk dit bijvoorbeeld in de wand achter het fornuis of in de barkrukken van het kookeiland.

Dus, een moderne keuken moet over het algemeen strak en minimalistisch zijn. Maak het wat speelser met slimme verlichting en één uitgesproken kleur. Vergeet tot slot de nieuwste gadget niet. Welk apparaat schaf jij als eerste aan?

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.