Overige

NL-Greenlabel A voor Hesselink Koffie

14 mrt , 2020  

Na een indrukwekkende vernieuwbouwing waarbij de ambities hoog lagen, is het tijd om de eerste mijlpaal te vieren. Hesselink Koffie heeft dankzij haar inspanningen als eerste Nederlandse bedrijf het NL-Greenlabel A voor terreinen behaald. Op een nader te bepalen moment zal niemand minder dan tv tuinman van Eigen Huis & Tuin en co-founder van NL-Greenlabel Lodewijk Hoekstra, het certificaat uitreiken in de KoffieHub bij Hesselink Koffie.

Het behalen van het NL-Greenlabel is een ‘buitengewone’ prestatie die veel euforie met zich meebrengt. De nieuwe tuin draagt bij aan de missie van Hesselink Koffie: geluk schenken. Dankzij de aangelegde tuin genieten zowel dier als mens van een fijne, groene omgeving waar iedereen gelukkiger wordt. Dat de tuin is bekroond met het hoogst haalbare label van NL-Greenlabel is een waar geluksmoment voor Hesselink Koffie.

Duurzame buitenomgeving
De vernieuwbouwing ging gepaard met het aanleggen van een zeer duurzame buitenomgeving. Als échte Achterhoeker voelt Gerrit Hesselink zich zo betrokken bij de natuur, dat hij nóg meer waarde wilde toevoegen aan de buitenomgeving en de natuur wil helpen om gezond te blijven. Daarom hield hij zich niet alleen aan de tuineisen van BREEAM, maar ging hij zelfde een stap verder. Waar BREEAM stopt, gaat NL-Greenlabel verder. Dat blijkt succesvol.

NL-Greenlabel
Het NL-Greenlabel is ontwikkeld door Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra in samenwerking met Royal Haskoning DHV en is gespecialiseerd in het meetbaar verduurzamen van de leefomgeving. Het label beoordeelt producten en diensten op zeven duurzaamheidsindicatoren: sourcing, samenstelling, productie, duurzaamheid, onderhoud, energie en end-of-life. Dat wil zeggen dat de bedrijfstuin moet voldoen aan goedgekeurde planten, materialen en producten. Zo heeft Hesselink Koffie onder andere een retentievijver en afgestemde vegetatie, een insectenhotel en vleermuis- en vogelkasten aangelegd en gebruik gemaakt van grind dat Co2 bindt en divers materiaal hergebruikt. Hier zijn onder andere tuinbanken van gemaakt.

Verduurzamen houdt nooit op
Gerrit Hesselink is een voorvechter van een duurzamere wereld. Hij is dan ook nog lang niet klaar met zijn missie. Nu de vernieuwbouwing achter de rug is, kan hij zich weer op zijn volgende duurzame avonturen storten. Volgens de ondernemer houdt verduurzamen nooit op, ‘en dat is maar goed ook’.

Bron: Achterhoeknieuwswinterwijk.nl

, , , , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.