Overige

Koffie over je telefoon? Dit moet je doen!

29 apr , 2022  

Het kan je zomaar gebeuren: je bent koffie aan het drinken en ineens stoot je de kop koffie om. Hartstikke vervelend natuurlijk, zeker als het ergens overheen valt. Valt er koffie over je telefoon? Dan is het goed om te weten wat je moet doen om de schade te kunnen beperken. Soms is er niets meer aan te doen. Als er niets meer aan te doen is, kan het zo zijn dat je op zoek moet gaan naar een nieuwe telefoon, Sim only of ander abonnement. Maar het is uiteraard eerst goed om te proberen om je telefoon weer werkend te krijgen. Wij vertellen je hieronder hoe je dit kunt aanpakken!

Zet je telefoon uit
Heb je een kop koffie omgestoten en is het over je telefoon gevallen? Dan is het goed om snel te handelen. Wat slim is, is om je telefoon meteen uit te zetten. Als je dit niet doet, wordt de kans op kortsluiting en oververhitting namelijk vergroot.

De accu en simkaart verwijderen
Nadat je jouw telefoon hebt uitgezet, is het verstandig om je accu en simkaart zo snel mogelijk te verwijderen. Door de accu te verwijderen zorg je ervoor dat er geen elektriciteit meer door je telefoon stroomt en door de simkaart eruit te halen voorkom je dat je hier schade aan toebrengt.

Let je smartphone in een bak met ongekookte rijst
Je hebt ongetwijfeld al wel eens van deze tip gehoord. Hoewel het misschien wat gek klinkt, is het wel zeker iets dat je moet proberen als er koffie over je telefoon is gevallen. Rijst werkt absorberend en zorgt ervoor dat het vocht uit je telefoon kan trekken, waardoor de kans groter is dat het na een tijdje weer te gebruiken is. Aan te raden is om je telefoon minimaal 24 uur volledig af te dekken met ongekookte rijst. Zet je telefoon in ieder geval niet tussentijds aan, maar wacht hier echt 24 tot 48 uur mee.

Heb je bovenstaande stappen uitgeprobeerd maar lukt het niet om je telefoon nog aan te krijgen? Dat is meestal geen goed nieuws. Het kan dan verstandig zijn om te kijken of het nog te repareren is door een professional. Als dit niet het geval is, kan het zo zijn dat je een nieuwe telefoon moet kopen. Als je hier inspiratie voor nodig hebt, is de iPhone se 2022 het bekijken waard.

, , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.