Overige

Hoeveel stroom verbruikt een waterkoker?

10 feb , 2024  

Echte liefhebbers van koffie en thee zullen regelmatig met de waterkoker in de weer zijn. We kennen allemaal het gemak van een waterkoker, maar heb je je ooit afgevraagd hoeveel stroom zo’n dagelijkse held verbruikt? Laten we dit eens uitpluizen!

Wat kost een waterkoker aan stroom?

Een gemiddelde waterkoker heeft een vermogen van ongeveer 2200 watt. Per keer dat je de waterkoker gebruikt kost dit 0,11 kWh (kilowattuur) aaan stroom. Dit komt neer op €0,22 afhankelijk van het huidige energietarief.

Klinkt niet veel, toch? Maar wacht, laten we dit eens over een jaar bekijken. Als je elke dag water kookt, kom je uit op ongeveer 40 kWh per jaar. Afhankelijk van je energietarief (laten we zeggen €0,22 per kWh), kost je waterkoker dus ongeveer €8,80 per jaar aan stroom. Dat is nog eens een eye-opener, niet?

Welke waterkoker is het zuinigst?

Nu je weet wat het kost, vraag je je misschien af welke waterkoker het zuinigst is. Nou, ik heb goed nieuws voor je. De Philips Eco-Conscious Edition HD9365/10 springt eruit als het gaat om energie-efficiëntie. Deze stijlvolle waterkoker is niet alleen een blikvanger in je keuken, maar hij is ook ontworpen met het oog op duurzaamheid.

Dankzij de efficiënte verwarmingselementen en de slimme ontwerpkeuzes kun je genieten van snel kokend water met minder energieverbruik. Dit betekent dat je op de lange termijn bespaart op je energierekening, terwijl je tegelijkertijd een steentje bijdraagt aan het milieu. Win-win, toch?

Tip: Gebruik de overtollige energie van je thuisbatterij

Als je thuis een batterij hebt voor zonne-energie of andere duurzame bronnen, heb je misschien soms overtollige energie. Waarom gebruik je die niet slim? Laad je batterij overdag op met zonne-energie en gebruik de opgeslagen energie voor je waterkoker. Zo verlaag je niet alleen je energierekening, maar maak je ook optimaal gebruik van groene energie. Bovendien voelt die kop thee of koffie net iets specialer als je weet dat het is gezet met duurzaam opgewekte energie. Op ThuisbatterijNederland vind je alle benodigde informatie hierover.

Zo, nu weet je alles over het stroomverbruik van je waterkoker en hoe je dit in jouw voordeel kunt gebruiken. Blijf genieten van je warme drankjes, maar dan met een beetje extra kennis. Proost op een duurzamere toekomst!

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.