Overige

Goede koffie verdient een heerlijke lekkernij

24 nov , 2021  

Geef maar toe: een kop koffie is het lekkerst met een zoete lekkernij erbij! Een ultiem genietmoment! Welke zoetigheid het beste bij koffie past? Lees hier de tips!

  1. Koekjes

De klassieker: koffie met een koekje. En dan het liefst een lekkere brosse variant. In de meeste koffiezaken en restaurants krijg je standaard een koekje bij de koffie. Vervult wellicht niet de grote trek, maar wel de zin-in-zoet.

  1. Appeltaart

Een echte Nederlandse klassieker is natuurlijk een kop koffie met een flink stuk appeltaart ernaast. En dan wel met zo’n flinke toef slagroom bovenop. Je kunt appeltaart natuurlijk ook zelf maken. Of je houdt het nóg simpeler en gaat appelflappen maken.

  1. Stroopwafels

Nóg zo’n typisch Nederlandse lekkernij: de stroopwafel. Om hier optimaal van te genieten, leg je de stroopwafel eerst even op je warme kopje koffie om de stroperige karamel te laten smelten.

  1. Croissants

Geen zin in iets mierzoets? Dan is een croissant een goed alternatief. Of je nu onderweg geniet van je koffie-to-go of lekker in de zon op een terrasje zit, een croissant en koffie is een goede combinatie.

  1. Vlaai

Ben je in Limburg? Dan moét je natuurlijk gaan voor een traditioneel stuk Limburgse vlaai. Of je nu kiest voor een punt rijstevlaai of liever gaat voor een van de fruitvlaaien; je koffie wordt er ongetwijfeld nóg lekkerder van.

  1. Bonbons

Chocolade en koffie is een uitstekende combinatie. Chocolade maakt de bitterheid van koffie namelijk ietwat milder. Hazelnoot bonbons met een cappuccino, karamel bonbons met een koffie verkeerd of pure chocolade bonbons met een espresso; de twee zijn een ware match made in heaven.

  1. Muffins

Alhoewel een muffin altijd een goed idee is, zorgt de juiste combinatie voor een ware smaaksensatie. Zo past een klassieke muffin met blauwe bessen goed bij een lichte koffie met veel melk, maar een volle chocolademuffin beter bij een espresso.

  1. Kaneelbroodjes

Last but not least: een kaneelbroodje. De kruidige ondertonen gaan buitengewoon goed samen met een lekkere koffie. Wellicht ontdek je zelfs wel hinten van kaneel in je koffie zelf!

, , , , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.