Overige

De lekkerste snacks voor bij de koffie

1 jul , 2022  

Bij de koffie hoort eigenlijk wel een lekkere snack. Maar de grote vraag is, wat is nu de lekkerste snack voor bij de koffie? In deze blog geven wij je een opsomming aan kleine tussendoortjes die perfect bij verschillende soorten koffie passen. Ben je benieuwd? Lees snel verder!

Een Franse croissant
Met een croissant zit je altijd goed. Het is een lekker broodje dat niet te zoet is. Ook is dit makkelijk voor onderweg met je koffie to go en lekker op een terrasje als ontbijt. Wil je het op de Franse manier doen? Doop dan je croissant in de koffie. De geschiedenis van de croissant in combinatie met koffie is best lang. Er wordt gezegd dat het eerste koffiehuis in Wenen een croissant bij de koffie serveerde om zo de koffie aantrekkelijker te maken. Door het zoete van de croissant werd de bittere smaak van koffie verzacht.

Zoete koek
Wanneer je geen hele grote trek hebt, maar wel zin hebt in iets kleins, dan is een zoet koekje bij de koffie perfect. Bij sommige koffiezaken wordt automatisch een klein koekje geserveerd. Wat ook heel erg lekker is bij de koffie en meteen ook super Nederlands, is het eten van een stroopwafel bij jouw drankje. Een tip is om je stroopwafel bovenop jouw kopje koffie te leggen om hem zo op te warmen en een beetje zacht te laten worden.

Appelgebak
Het water loopt ons er al van in de mond als we het alleen al horen: appelgebak met koffie. Een stuk zelfgemaakt appelgebak, een dot slagroom en een heerlijke cappuccino. Dit is toch echt wel een gouden combinatie. Appelgebak gaat heel goed samen met koffie en thee. Maar als je in Limburg bent, dan moet je vooral ook de combinatie van koffie met een punt vlaai proberen. Er zijn allerlei verschillende opties aan vlaai, maar de rijstevlaai is de meest populaire van ze allemaal.

Macarons
Om even weer van alle Nederlandse lekkernijen af te stappen, gaan we even terug naar het Frans. Heb je ooit al geprobeerd om een macaron bij je koffie te nemen? Deze zoete lekkernij is er in veel verschillende smaken, maar ze hebben een ding gemeen en dat is dat ze super zoet zijn. Daarom is het een goed idee om een macaron met een light of medium roast koffie te combineren. Zo komen beide smaken het beste uit.

Kaneelbroodjes
Voor jouw latte macchiato is een kaneelbroodje een hele goede match. De smaak van het kaneelbroodje gaan heel goed met koffiesoorten die ook ondertonen van kaneel en andere kruiden bevatten.

, , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.