Evenementen, Koffie soorten, Slowcoffee / filterkoffie

Dutch Aeropress Championship: de koffie

3 mrt , 2015  

Tijdens het Dutch Aeropress Championship werkt iedere deelnemer met dezelfde gereedschappen. Zo gebruikt uiteraard iedere deelnemer een Aeropress en wordt door iedere deelnemer met dezelfde koffie gewerkt. Dit jaar is Finca El Mango uit de Nariño-regio in Colombia de officiële selectie voor het Dutch Aeropress Championship.

Deze Finca El Mango komt uit het hooggelegen Andesgebergte, tegen de grens van Ecuador. Hoewel het stadje Buesaco op een duizelingwekkende hoogte op 2800 meter ligt waar de temperatuur gemiddeld niet hoger dan 11ºC wordt, heeft Heydler Gomez zijn plantage op een iets comfortabelere 1859 meter liggen. Hoog dus! Deze streek van Colombia, de Nariño, kenmerkt zich door de vele vulkanen die een vruchtbare grond oplevert waar de koffie langzaam en met gematigde temperaturen complex, zoet en acidisch worden.

Het is ook niet gek dat koffies uit deze streek regelmatig hoog eindigen op de Cup of Excellence-veilinglijsten. Ook deze plantage is hierdoor in de prijzen gevallen. Heydler Gomez produceert zijn koffie op een bescheiden stuk land van 2,73 hectare onder de halve schaduw van het inheemse bos. De Finca El Mango onderscheidt zich voornamelijk in zijn complexiteit en tropische fruitsmaken.

Meer weten of bestellen >

, , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.