Koffie soorten

De leukste feitjes over koffie!

17 sep , 2021  

Koffie is een van de populairste warme dranken ter wereld en kent een lange geschiedenis. Om je kennis te laten maken met de meest interessante feitjes over dit bijzondere vloeistof, hebben we in dit artikel een boeiende verzameling samengesteld. Lees dus snel verder als je meer wilt weten over wat je dagelijkse kopje koffie precies inhoudt!

Koffie vindt zijn oorsprong in de 9e eeuw

Hoewel er verschillende verhalen rondgaan over de oorsprong van koffie, is veruit een van de bekendste verhalen dat een jonge geitenhoeder uit Ethiopië, genaamd Kaldi, opmerkte hoe energiek zijn kudde werd wanneer ze kauwde op de lokale bessen. Dit gaf hem het idee op de besjes mee naar huis te nemen en ze zelf te proberen!

De jaarlijkse productie van koffie

De populariteit van koffie is niet aan te slepen. Wist je dat er jaarlijks maar liefst 10 miljoen ton koffie wordt geproduceerd? Door velen wordt beweerd dat koffie het op een na meest verhandelde goed ter wereld is, net onder ruwe olie.

Een kopje koffie drinken was meerdere malen verboden

Diverse groepen in de wereld hebben geprobeerd om koffie te verbieden. De voornaamste reden om een koffieverbod in te stellen, was omdat de stimulerende drank een menigte van vrijdenkers aantrok in koffiehuizen die daar hun revolutionaire ideeën bespraken. Dit was voor de gevestigde orde uiteraard een gevaar! Hoewel de revolutionaire ideeën wellicht ietwat bedaard zijn, heeft koffie deze aanval in ieder geval overwonnen.

Koffiebonen kopen?
Bij De Koffiebaron kan je online en legaal (!) kiezen uit een groot assortiment van kwaliteitskoffie en toebehoren, zoals koffiemolens, koffiemachines, kopjes en onderhoudsproducten.

Fairtrade koffie zorgt voor een verbetering in kwaliteit

Hoewel Fairtrade-koffie erom bekend staat meer te kosten, verbetert het de omstandigheden voor boeren aanzienlijk. Dit komt doordat minimaal 25% van de Fairtrade-premie wordt uitbesteed aan het verbeteren van de kwaliteit en productiviteit. Terwijl de koffie-industrie altijd vraagt om verbeteringen om een algehele eerlijkere procesvoering te implementeren, is Fairtrade-koffie een juiste stap in de goede richting.

Koffie is onderdeel van de geheime dienst

In het hoofdkwartier van de Central Intelligence Agency (CIA) kunnen officieren genieten van een heerlijk kopje Starbucks koffie, door sommigen ook wel ‘Stealthy Starbucks’ genoemd. De medewerkers van deze Starbucks op de locatie in Langely, Virginia zijn echter niet onderdeel van een typisch Starbucks-team. Wil je werken bij deze geheime Starbucks, dan moet je eerst een uitgebreid antecedentenonderzoek ondergaan en kan je jouw werkplek niet zomaar verlaten zonder een CIA-escorte!

, , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.