Koffie soorten

Australian introduceert 100% biologische koffiecapsules

3 jun , 2021  

Australian koffie timmert flink aan de weg en introduceert 5 biologisch – en Rainforest Alliance gecertificeerde koffie varianten, in aluminium Nespresso®* compatibele capsules. De koffie is gemaakt van 100% Arabica bonen en is langzaam gebrand op smaak. De koffiecapsules zijn verkrijgbaar bij Sligro en Koffievoordeel vanaf week 24, bij Albert Heijn** vanaf week 26. Kan je niet wachten? De capsules zijn al verkrijgbaar op australianhomemade.com.

“We zijn meer dan een jaar bezig geweest met het optimaliseren van onze nieuwe koffiecapsulelijn. Dat het biologisch moest zijn was direct duidelijk. Maar dat we de koffie ook Rainforest Alliance gecertificeerd hebben kunnen krijgen, is iets waar we trots op zijn”, aldus Marcel Gerritsen, Managing Director van Australian.

Naast het huidige biologische koffieassortiment (met onder andere koffiebonen, gemalen koffie en espresso pods) zal Australian nu een nieuwe groep koffieliefhebbers kunnen bedienen. Premium kwaliteit met de smaak die men van Australian gewend is, alleen dan voor in onder andere een Nespresso koffiemachine. De koffiecapsules zijn ook verkrijgbaar in grote pakketten voor kantoren en hotels.

Langzaam gebrand op smaak
De koffie is middels een traditionele techniek gebrand, genaamd ‘slow roasting’. De koffie wordt langer- en op een lagere temperatuur gebrand waardoor de smaken in de koffieboon meer tijd krijgen om vrij te komen. Na het branden worden de koffiebonen zorgvuldig gemalen en direct verpakt in aluminium capsules. Zo kan volgens Australian de optimale smaakbeleving van de koffie behouden worden.

De koffie is verkrijgbaar in 5 smaken:

  • Medium Roast
  • Dark Roast
  • Single origin Peru
  • Irish cream vanilla
  • Chocolate mud cake

Iedere smaak kent een eigen intensiteit en bijzonder smaakprofiel, die terug te vinden is op de verpakking. Van een intense koffie met tonen van amandel, een single origin koffie uit Peru, tot aan een fluweelzachte koffie met tonen van vanille.

Verantwoord geteeld
Australian koffie wordt 100% biologisch geteeld op Rainforest Alliance gecertificeerde koffieplantages. De koffiebessen groeien op eigen kracht. De koffieplanten zijn vaak omringd door schaduwbomen, waardoor de bes minder kwetsbaar is en langer de tijd krijgt om te rijpen.

Voor meer informatie: info@foodexperiencegroup.com en www.australianhomemade.com

Bron: BioJournaal.nl

, , , , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.