Espresso machines, Koffie soorten

Je koffie thuis net zo lekker als in je favoriete koffietentje?

5 feb , 2021  

Is het mogelijk om de koffie die je thuis drinkt net zo lekker te laten smaken als de koffie die je bij je favoriete koffietentje koopt? Waar moet je op letten als je een poging doet om de smaak te evenaren, en hoe zorg je ervoor dat je verwachtingen niet té hooggespannen zijn?

Het zit ‘m ook in de sfeer
Om je direct uit de droom te helpen: het zal behoorlijk lastig worden om het kopje koffie dat je in je favoriete koffietentje drinkt, of wat je een keer hebt genuttigd op een buitenlands terras te evenaren. Zelfs als je alle juiste ‘tools’ in huis hebt. Want een kopje koffie, dat is in veel gevallen meer dan alleen het drankje. Het is een beleving.

Ben je op zoek naar het genot van het kopje koffie dat je altijd in je favoriete tentje drinkt, dan denk je daar automatisch de hele beleving bij. Dat tafeltje waaraan je zulk fijn uitzicht hebt. Het momentje voor jezelf. Die aardige serveerster die je altijd een prettige dag wenst. Het motiefje dat met zorg in je melkschuim is aangebracht, het koekje dat bij de koffie geserveerd wordt. Dit gevoel thuis nabootsen? Onmogelijk. Thuis zal je de koffie zelf moeten zetten. Zie je tijdens het drinken dat je je ramen echt dringend moet zemen. Blijkt het koekje taai te zijn, schreeuwen je kinderen, en is er niemand die je een prettige dag wenst.

Als het al niet lukt om het gevoel van je favoriete koffietentje in eigen land na te bootsen, is het logisch dat je ook het gevoel van een terrasje op een buitenlandse bestemming thuis niet na kan doen. Waar haal je al die mensen die een vreemde taal spreken vandaan? Het uitzicht op de bergen, de geur die anders is dan thuis? Niet te doen…

Het draait om de koffie
Laat je deze verwachtingen los, en focus je je uitsluitend op de koffie, dan kun je echter best een heel eind komen. Allereerst zal je een goede koffiemachine nodig hebben. Met een Senseo ga je het meestal niet redden. Daarnaast is het een kwestie van de juiste koffiebonen bestellen. Dat kan lastig zijn, want precies weten welke ze elders gebruikten doe je niet, maar kies eens voor een wat hogere kwaliteit, duurder dan je gewend bent, en de kans is best groot dat je de smaak zal evenaren. Zeker als je naar smaak en voorkeur aan de slag gaat met melkschuim, cacao en andere toevoegingen, zoals je de koffie buiten de deur ook drinkt. De smaak helemaal evenaren, dat wordt lastig, maar een beetje extra genieten? Dat ligt binnen handbereik.

, , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.