Baristas at work, Melk, Technieken

Koffietrend 5: Barista melk

27 mrt , 2017  

Als 70% van de koffie die we buiten de deur drinken met melk is, dan is daar een markt. ‘Gewone’ melkproducenten weten dit allang en schuimen er al jaren op los. Vervolgens vulden plantaardige drinks van bijvoorbeeld Alpro het assortiment aan met een speciale lijn voor barista’s.

Mooi melkschuim krijg je niet zomaar, daar is veel oefening voor nodig. Nederlandse barista Tjeerd Schravendeel merkte dit ook en bedacht een handige opschuim-tool, Foam Locus. Op het festival toverde bezoekers er in no time perfect melkschuim mee.

Tijdens het festival zagen we een nieuwe trend: specialty melk. Melk van Jersey koeien, met een bepaald vet- en eiwittengehalte waarmee de cappuccino nog romiger, voller en lekkerder moet worden. Queens of Dairy stapt in dit gat in de markt, ze zullen niet de laatste zijn.

Bron: Smit Prins Amsterdam
Met 12.800 bezoekers was de vierde editie van The Amsterdam Coffee Festival 2017 weer een succes. Dat de koffiewereld nog lang niet uitontwikkeld is, was er duidelijk zichtbaar. Van nitro brew, koffiecocktails en specialty melk tot het dineren met koffie. Bezoekers van het festival konden zich zoals de afgelopen edities weer helemaal onderdompelen in de koffiewereld. Naast bekende merken en gezichten was er weer genoeg nieuws te ontdekken en te proeven.

, , , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.