Espresso machines, Koffie soorten, Persberichten

Een koffiesite waar je echt alles kan halen

15 nov , 2017  

Toen ik vanuit Italië terug naar Nederland verhuisde was een lekkere Italiaanse espresso het eerste wat ik miste. Ik ging alle koffiezaakjes bij mij in de buurt af, op zoek naar een echte espresso. Het was het allemaal net niet. Dus moest ik toch maar zelf aan de slag. Ik heb in mijn zoektocht naar de perfecte Italiaanse espresso een aantal dingen geleerd die ik graag met jullie deel.

Percolator of espressomachine
vast onderdeel van elk Italiaans huishouden: de percolator. Wil je een lekkere espresso uit je percolator? Het allerbelangrijkste ingrediënt is de koffie. Dit moet natuurlijk espressokoffie zijn. Je kunt de bonen zelf malen met een coffee grinder of al gemalen kopen. Als je gemalen koffie koopt is het belangrijk dat het pak goed vacuüm is, zodat de koffie vers blijft. Lavazza koffie is altijd van goede kwaliteit en geeft die authentieke smaak, er zijn nu ook capsules Lavazza koffie voor de espressomachine. Met de espressomachine kan je precies instellen wat je wil en hoe sterk de espresso moet zijn. Het is vooral erg makkelijk en snel in het gebruik.

Waar koffie kopen
Nederlandse supermarkten verkopen vooral filterkoffie en soms hebben ze wat espresso of koffiebonen liggen. Om zeker te zijn van goede koffie en een breed aanbod, zodat je wat te kiezen hebt, is het handiger om online te kopen. De website die ik hiervoor gebruik is de Koffiecentrale. Hier bestel ik koffie en toebehoren. Ik ben onlangs mijn percolator ontgroeit en heb via de koffiecentrale een mooie espressomachine besteld, waar ik echt heerlijke espresso en cappuccino mee maak.

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.