Partners

Arigato Affogato, een Italiaanse klassieker

7 jul , 2020  

Affogato is een Italiaanse klassieker. Als toetje of gewoon een lekker zomers tussendoortje. En oh zo eenvoudig… Onze spiksplinter nieuwe koffieparter, Brute Bonen, heeft een lekker recept voor jullie gemaakt.

Affogato betekent verzopen in het Italiaans. Verzopen in een doppio welteverstaan. Het lot van een bolletje vanilleijs gaat niet over rozen. Het begint met een glas en een bolletje van de beste vanille-ijs. Verwarm je ijsschep in heet water en maak een mooie grote, compacte boule. Doe dit in een laag glas. De die-hards gaan natuurlijk voor home-made vanille-ijs.

Nu zet je je beste doppio met versgebrande Brute Bonen. Direct in het glas, over het bolletje uit laten lopen. De crema van de koffie vermengd zich gelijk met het ijs tot een romige emulsie. Het enige wat je nodig hebt is een theelepel om dit geschenk uit het glas op te lepelen.

The finishing touch
De klassieker bestaat uit niets meer dan deze twee pure ingrediënten. Om het toetje nog iets spannender te maken kan je het contrast wat vergroten met een klein beetje crunch: Rooster wat pecannoten of amandelen en hak ze fijn. Of sprinkle met een verkruimeld amaretti koekje.

En de valsspelers willen het smaakpalet nog wel eens kietelen met een piepklein scheutje amaretto in het glas, voordat je de espresso erbij laat lopen.

Buon appetito!

, , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.