Overige

Zo begin jij je werkdag goed!

19 feb , 2020  

Weer een dag in die sleur van het werkleven. Daar gaan we weer. Deze zinnen hoef jij niet langer te zeggen of te denken! Want wanneer jij je dag goed opstart, zul je zien dat het allemaal een stuk soepeler loopt. Plus, je baas zal er blij mee zijn, want je bent productiever. Wij hebben tips voor je die bijdragen aan een goede start van je dag. Een goed begin is het halve werk!

Koffie, lekker bakkie koffie!
Koffie natuurlijk. Onmisbaar ’s ochtends. Maar niet direct na het opstaan. Huh? Maar koffie helpt toch juist om goed wakker te worden? Ja, dat kan kloppen. Maar het werkt averechts om meteen na het opstaan al een kop koffie achterover te slaan. Wanneer je opstaat, maakt je lichaam een stresshormoon aan dat ervoor zorgt dat je wakker wordt. Koffie zorgt ervoor dat je lichaam dit in mindere mate aanmaakt. Daardoor zul je juist later op de dag weer koffie nodig hebben.

Maar niet te vroeg!
Het beste is, zo blijkt uit onderzoek, om rond een uur of 10 ’s ochtends je eerste bakkie te nemen. Dan werkt het juist uitstekend. Ben je veel onderweg voor je werk? Zorg als bedrijf voor koffiebekers voor onderweg, want koffie op het juiste moment maakt de echte koffiedrinker productiever. Je kunt vrij voordelig koffiebekers bedrukken en zo levert het ook nog eens naamsbekendheid op. Bekers bedrukken is overigens sowieso leuk voor medewerkers en relaties!

No mail today
En nu: aan het werk! Start jij ook altijd op door je mail te openen? Niet doen! Jij hebt je eigen prioriteiten. Doordat jij je mail checkt, komt er van alles tussendoor. Prioriteiten van anderen. Ook al doe je die niet meteen, ze blijven wel in je hoofd spoken gedurende de dag. Het beste is om wat later op de dag je mail te bekijken op een paar momenten. Plan die momenten in, mét een strenge tijdslimiet. En ja, daarbij hoort ook ‘nee’ zeggen en ‘nu even niet’. Een mooie manier om dat te leren zeggen. Want echt, dat is puur een kwestie van doen.

Begin met die lastige klus
Maar waar begin je dán precies mee? Met die vervelende klus! Want even: hoe fijn voelt het wanneer je daar halverwege de dag niet meer aan hoeft te denken? Het maakt dat je daar tijdens je andere klussen niet mee bezig bent in je hoofd. Dat maakt de andere taken weer makkelijker!

Structuur inbouwen
Structuur is vooral bij de opstart van je dag ontzettend belangrijk. Het brengt veel rust en dus is het belangrijk om vooral ’s ochtends structuur in te bouwen. Zet de wekker op dezelfde tijd, voor zover dat natuurlijk mogelijk is met jouw werk. Zet de wekker ook op tijd, zodat je in alle rust je dingen kunt doen. Daarnaast kun je de avond van tevoren al dingen voorbereiden. Dat scheelt zo weer een kwartier in de ochtend! Zet het ontbijt klaar, maak je lunch klaar, leg kleren klaar… Het belangrijkst is om het ontbijt altijd in te calculeren in je ochtendritueel. Er zijn er veel die dat niet doen, maar het bepaalt echt het verloop van je hele dag!

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.