Koffie soorten

Deze koffieboon weerstaat klimaatverandering

28 okt , 2020  

Onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben in Oeganda een nieuwe koffiesoort gevonden. Deze is van het ras Robusta, maar heeft een smaak die meer lijkt op de populairdere Arabica. Omdat Robusta beter tegen droogte kan, heeft deze soort misschien de toekomst van koffie in een wereld die verandert door klimaatverandering.

De bonen groeien in Oegandese bossen, en bieden vooral uitzicht op een klimaatbestendige maar lekkere koffiesoort. Er zijn in de wereld grofweg twee koffiesoorten: Robusta en Arabica. Arabica is doorgaans beter van kwaliteit: er zit meer smaak en geur aan. Robusta is daarentegen makkelijker om te verbouwen. In het bijzonder kan deze koffiesoort beter tegen droogte.

Smaakt net als Arabica
Wat de Oegandese Robusta-variant uniek maakt is de smaak: deze lijkt op die van Arabica. Dat betekent dat deze boon het beste van beide koffiewerelden combineert. Perfect dus voor een wereld waarin de helft van de koffie dreigt te verdwijnen.

Volgens de WUR zorgt klimaatverandering namelijk voor meer droogte, hittegolven en ziekten die de Arabica-plant allemaal zullen raken. Dat betekent dat 50 procent van de koffieproductie straks zal verdwijnen. Om dat te voorkomen moet er nu gekeken worden naar soorten die de klimaatverandering het hoofd kunnen bieden.

Lees de rest van dit artikel hier >>

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl

, , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.