Gezondheid

Waarom koffie goed is voor je huid

17 mrt , 2021  

Minder vermoeid raken en beter kunnen concentreren: dit zijn voorbeelden van grote voordelen van het drinken van koffie. Maar wist jij ook dat koffie een groot voordeel heeft voor je huid, ook als je het niet drinkt? Het is namelijk zo dat koffie goed is voor jouw huid.  Benieuwd waarom dit het geval is? Lees snel verder, want wij leggen het je uit in dit artikel.

Helpt tegen huidveroudering
Huidveroudering wil je natuurlijk zo lang mogelijk voorkomen. En goed nieuws, want koffie kan jou hierbij helpen. Nu hoor ik je denken: hoe dan? Nou dat zit zo: koffie zit vol met vetzuren en antioxidanten. Deze ingrediënten in de koffie zorgen ervoor dat de huid beschermd wordt. Oftewel: het helpt tegen huidveroudering. Als jij nog lang geen rimpels wilt hebben, is het dus zeker de moeite waard om eens wat vaker een kopje koffie te drinken.

Gebruiken als scrub
Wellicht heb je er wel eens eerder van gehoord: koffiescrub. Het blijkt dat koffiescrub een van de beste natuurlijke scrubs is en dat deze dus zeker de moeite waard is om eens te proberen. Deze koffiescrub schijnt zo goed te werken omdat de koffie het antioxidant koffiezuur bevat. Dit zorgt ervoor dat de aanmaak van collageen (iets dat de huid steviger maakt) een boost krijgt. Bovendien verwijder je met scrubben dode huidcellen en zorgt de cafeïne in de koffiescrub ervoor dat afvalstoffen snel kunnen worden afgevoerd. Daarnaast kan koffiescrub ervoor zorgen dat je een goede doorbloeding hebt en dit is ook weer een groot voordeel. En misschien wel het allerfijnste: door koffiescrub te gebruiken kun je een heerlijke zachte huid krijgen.

Hydratatie
In koffie zit kalium verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de huid van binnenuit wordt gehydrateerd. Koffie heeft bovendien dezelfde PH-waarde als jouw huid. Op deze manier wordt je huid dus niet snel droog en dit is heel fijn. Als je gebruik maakt van een koffiescrub hoef je dus niet te verwachten dat je een droge huid krijgt. Meestal hebben de huidverzorgingsproducten met koffie als ingrediënt ook nog extra hydraterende elementen, waardoor de kans heel klein is dat jouw huid uitdroogt. Nog een groot voordeel van koffie als ingrediënt dus, want niemand wordt blij van een droge huid.

Vind je het een beetje een gek idee om koffie op je huid te smeren? Dat is logisch, zeker als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Toch kan het wel veel voordelen opleveren voor jouw huid, dus het is zeker het proberen waard. Als je hier een alternatief voor zoekt, kun je kiezen voor het gebruiken van bijvoorbeeld een huidolie met antioxidanten. Dit heeft ook een goede werking op jouw huid.

Er zijn bovendien nog veel andere producten die goed kunnen zijn voor jouw huid. Jezelf verwennen met een heerlijk schoonheidscadeau op z’n tijd is dus ook zeker geen slecht idee. Hiermee kun je heerlijk ontspannen en het is tegelijkertijd ook nog eens goed voor je huid. Je huid is belangrijk en heeft voldoende verzorging nodig, dus het is verstandig om hier altijd voldoende tijd aan te besteden!

 

, ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.