Espresso machines

Zo haal je het beste uit jouw koffiemachine

4 dec , 2019  

Net zoals je onderdelen voor een auto op Besteonderdelen.nl kunt kopen, zijn er ook veel sites waarop je onderdelen voor een koffiemachine kunt kopen. Natuurlijk hebben zulke webshops ook hele machines die je aan kunt schaffen. Als jij zo een exemplaar hebt gekocht dan is het natuurlijk verstandig om hier wat onderzoek te doen. Het is niet meer dan logisch dat je wilt weten hoe je jouw koffiemachine nou het beste kunt gebruiken.

Koffiebonen
Om een optimale koffiebeleving te hebben heb je natuurlijk koffiebonen nodig. Je moet logischerwijs wel kiezen voor de lekkerste koffiebonen, maar het is lastig te zeggen welk soort nou het beste is voor jou. Dit moet je zelf uit gaan zoeken, wat je in principe doet door alle types te proberen. Zo zul je uit gaan vinden welke koffiebonen jij het lekkerst vindt. De koffiebonen moeten overigens wel gebrand zijn, hierdoor wordt het heerlijke aroma ontwikkeld. Nee, hierbij worden geen rubberhamers gebruikt. In plaats daarvan worden brandtrommels gebruikt.

Reinigen
Het is tevens belangrijk om jouw koffiemachine in principe elke week te reinigen. Dit is ontzettend belangrijk, aangezien het een optimaal koffieresultaat garandeert. Bovendien zal het de levensduur van de automaat verlengen. De technische specificaties van een machine zijn belangrijk, maar de reinheid van het apparaat en de hygiëne in de omgang met melk, koffie en water is minstens net zo belangrijk. Het is overigens meer dan alleen het ontkalken van de automaat. Je moet tevens de zetgroep wekelijks uit de machine halen om koffiegruis weg te kunnen spoelen. Daarnaast wordt aangeraden om het waterfilter op tijd te vervangen waardoor je het ontstaan van kalk in de leidingen voorkomt.

Onderdelen van de machine die contact maken met melk moet je eigenlijk elke dag reinigen. Hierbij zou je gebruik kunnen maken van een melkreiniger, al is dit niet noodzakelijk. Als je geen cappuccino’s zet dan hoef je het melksysteem van de koffiemachine minder te reinigen, maar alsnog is zo een melkreiniger dan wel handig. Zulke schoonmaakmiddelen kun je op veel sites kopen, terwijl er ook nog eens exemplaren beschikbaar zijn van verscheidene merken.

, , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.