Espresso machines

Tips voor het gebruiken van jouw koffiezetapparaat!

1 apr , 2019  

Heb jij een nieuw koffiezetapparaat gekocht? Lees dan gauw verder hoe je dit apparaat optimaal kunt gebruiken. In dit artikel lees je hoe je jouw koffiezetapparaat kunt gebruiken en waar je op moet letten.

Doorspoelen 
Voordat je jouw eerste kopje koffie zet, is het belangrijk om het apparaat een aantal keer te laten doorspoelen. Dit is een manier om het apparaat te reinigen en klaar te maken voor het eerste gebruik. Dit spoelen doe je eenvoudig door het apparaat een aantal keer te laten lopen zonder koffie of cups in het apparaat te doen. Plaats een grote mok om het overtollige water op te vangen. Na een aantal keer doorspoelen is jouw koffiezetapparaat klaar voor gebruik!

Reinigen 
Voor optimaal gebruik van jouw koffiezetapparaat doe je er goed aan om het koffiezetapparaat met regelmaat te reinigen. Veel merken bevelen dagelijks reinigen aan. Dit kan een keer doorspoelen betekenen na het gebruik van het apparaat. Op deze manier kunnen er geen resten achterblijven en kan er geen bacterievorming ontstaan.

Je doet er goed aan om het koffiezetapparaat eens per week te reinigen met wit azijn. Dit reinigt het apparaat en zorgt dat er geen kalkaanslag kan ontstaan. Doe helft water en helft azijn in de watercontainer van het koffiezetapparaat en laat het apparaat doorlopen. Hierna moet je het apparaat nog minstens twee keer doorspoelen om restanten azijn weg te spoelen. Een schoon apparaat gaan langer mee en jouw kopje koffie blijft lekker!

Voor overige schoonmaakmiddelen om te gebruiken voor het schoonmaken van het koffiezetapparaat kun je een kijkje nemen bij Horecaspecialist www.horecasupply.nl. Hier vind je een breed scala aan koffiezetapparaten en reinigingsproducten.

,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.