Espresso machines

Zo geniet je langer van je koffiemachine

1 mrt , 2022  

Je kunt er bij het wakker worden al zin in hebben. Een kop verse koffie! De perfecte manier, in combinatie met je ontbijt, om wakker te worden. Krantje erbij en je ontbijt ritueel kan beginnen. Net als bij andere huishoudelijke apparaten, is een goed onderhoud van je koffie apparaat belangrijk. Het verlengt de levensduur van je geliefde apparaat. Als je je koffiemachine regelmatig reinigt, dan smaakt je koffie ook een stuk beter. Hoe reinig je nu het beste je koffiemachine?

Een simpele en effectieve oplossing is gebruik maken van reinigingstabletten

Wil je goed en snel resultaat? Dan is het de moeite waard om eens aan reinigingstabletten te denken. Maar welke moet je dan hebben? Er zijn immers zoveel soorten en merken verkrijgbaar. Jura reinigingstabletten zijn voordelig geprijsd. Veel gebruikers zijn te spreken over de effectiviteit. De tabletten van Jura doen wat ze moeten doen.

Als je op internet zou zoeken naar hoe je jouw espressomachine het beste kunt schoonmaken, lees je allerlei tips. Van schoonmaken met citroensap tot het gebruik van azijn. Doe dit liever niet! Deze middeltjes kunnen je apparaat juist schade toebrengen.

Wat doen de reinigingstabletten?

Iedere keer als er koffie door je apparaat loopt, laat deze een klein laagje aanslag achter. Het gruis van de koffiebonen bijvoorbeeld. Als je dagelijks fervent gebruik maakt van je apparaat, zal dit al snel leiden tot een verstopping. De reinigingstabletten zijn zo ontwikkeld dat ze deze verstoppingen verhelpen.

Een tweede doel: ze zorgen dat de koffiesmaak goed blijft. Als de leiding van de koffiebonen teveel verstopt zit, zal je koffie absoluut niet lekker smaken. Denk aan een waterige smaak met een restant koffie. Iets wat je absoluut niet zelf wilt drinken. Laat staan als je gasten ontvangt!

Ontkalken reinigingstabletten ook je apparaat?

Er is in Nederland een verschil in de hardheid van het water. Toch is het ontkalken van je huishoudelijke apparaten ook verstandig om te doen. Het vergroot net als reinigen de levensduur van je machine. En het zorgt ook dat de smaakbeleving optimaal blijft. Een veelgehoorde vraag is of de reinigingstabletten ook je espressomachine ontkalken. Dit doen ze niet. Als je koffie – of espressomachine de melding van ontkalken geeft, zijn er wel speciale ontkalkingstabletten te koop. Deze kun je ook van het merk Jura aanschaffen.

Tip: het is slim om het onderhoud van je koffiemachine in te plannen in je agenda. Als je veel koffie drinkt, kan het geen kwaad om dit minstens 1 keer in de maand te agenderen. Zodat je zeker weet dat je kopje koffie heerlijk smaakt en je niet zonder koffie komt te zitten.

, , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.