Baristas at work,Espresso machines,Partners

Nivona’s Barista in a box

26 sep , 2017  

Bij NIVONA zijn we met een klein, toegewijd team van creatieve geesten, Ingenieurs en koffie liefhebbers die een gemeenschappelijk doel hebben:

Wij willen hoogwaardige koffie volautomaten fabriceren van internationaal niveau. En wij willen met deze volautomaten heerlijke, aromatische koffiespecialiteiten bereiden alsof deze door een Barista zijn bereid.

Met het unieke Aroma Balance System komen wij zeer dicht in de buurt van koffiezetten met een pistonmachine en daarom hebben wij dit Barista in a box genoemd. Door middel van één druk op de knop kunt U uit iedere koffieboon gevarieerde smaaknuances en dus meer aroma onttrekken.

MET DE BESTE ADVIEZEN VAN EEN BARISTA
Bij de ontwikkeling van het Aroma Balance Systeem is NIVONA geadviseerd door Barista Gregor Dattner. Gregor, geboren 1968, is Barista en technicus bij Espressone, een koffiebrander in Cadolzburg. Hij woont zelf in de buurt van Neurenberg. Hij is met hart en ziel een Barista, technicus, koffiekenner, ‘coffee-freak’ en trendsetter. Al meer dan tien jaar wijdt hij zich aan de kunst om uit de koffiebonen de beste aroma’s te halen. Dat kan deze man zo goed, dat hij zich in het jaar 2014 Duits Barista Kampioen mocht noemen.

“Bij NIVONA ligt de focus voornamelijk op de kwaliteit van koffiegenot. Dat bevalt mij en dat onderscheidt NIVONA van vele anderen merken.” bevestigt de Duitse Barista Kampioen zijn toewijding.

HOE DE BARISTA IN A BOX FUNCTIONEERT
Gregor Dattner: “Het mooie aan het Aroma Balance System is dat je enorm flexibel wordt. Je kan met veel factoren spelen, zoals bij een pistonmachine. Iedereen kan nu zijn ontdekken welke instelling voor hem het meeste genot brengt.”

De onderscheidende factoren zijn de pompdruk van 15 bar en de doorloopsnelheid van het water door de zetgroep. Binnen de 3 profielen van het Aroma Balance System wordt verschil gemaakt in doorlooptijd en pompdruk. Door vervolgens te variëren met de hoeveelheid koffie, maalgraad en het volume wordt het smakenpalet heel breed en kan een ieder de koffie aan zijn eigen specifieke voorkeuren aanpassen en vastzetten binnen Mijn Koffie (de hoeveelheid in te stellen persoonlijke recepten varieert per machine-type). Met onze Café Milano en de instelling Café Crème (bijvoorbeeld met de NICR 788) ontstaan de volgende smaakprofielen:

Dynamisch
Fijne zuren, licht fruitig en aangenaam van smaak

Constant
Een bitterzoete toon met een kruidige, volle smaak

Intens
Krachtig, kruidig met veel body en een duidelijke bittere toon.

Met de koffie-volautomaten van NIVONA kunt u uw persoonlijke favoriete koffie bereiden. Of u meer traditioneel of trendy bent, espresso-drinker, nieuwkomer of een melkschuim liefhebber – binnen de vijf series van NIVONA machines vindt U beslist uw favoriete model.

En U kunt precies dat aroma, die intensiteit, crema en smaak uit de bonen halen die het beste bij u past. Die instellingen past u heel eenvoudig aan met de NIVONA-App, waarmee u uw smartphone of tablet verandert in een XL-display van uw machine.

In de machines uit de 10, 8, 7 en 6 serie is de Barista in a box en de Bluetooth verbinding met de NIVONA-App reeds aanwezig.

, ,


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.