Baristas at work, Technieken

Koffietrend 4: Barista als expert

24 mrt , 2017  

Dat een barista meer kan dan een hartje in je latte schenken, dat hebben we steeds meer door.  Barista’s zijn dol op het delen van hun onuitputtelijke koffiekennis, vooral om je ultiem te laten genieten van koffie.

Al wordt niemand blij van ongevraagd advies, is het aan te raden om je door je barista steeds iets koffiewijzer te laten maken. Je komt er dan al snel achter dat er echt een hele wereld te ontdekken is en dat wisten die barista’s dus al een tijdje.

Op het festival werd het Nederlands Barista Kampioenschap gehouden, met als winnaar Merijn Gijsbers, barista en trainer bij o.a. Alpro. Hij is voor het komende jaar de aangewezen ambassadeur voor alle barista’s en de ‘nieuwe’ koffiewereld en zal Nederland vertegenwoordigen bij het World Barista Champion 2017 in Seoul.

De barista is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een compleet beroep, inclusief opleidingen bij bijvoorbeeld ITC Academy en De Koffieschool.

Bron: Smit Prins Amsterdam
Met 12.800 bezoekers was de vierde editie van The Amsterdam Coffee Festival 2017 weer een succes. Dat de koffiewereld nog lang niet uitontwikkeld is, was er duidelijk zichtbaar. Van nitro brew, koffiecocktails en specialty melk tot het dineren met koffie. Bezoekers van het festival konden zich zoals de afgelopen edities weer helemaal onderdompelen in de koffiewereld. Naast bekende merken en gezichten was er weer genoeg nieuws te ontdekken en te proeven.

, , , , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.