Koffie soorten, Partners

Top 5 koffiemerken

12 jul , 2016  

Als je in de supermarkt staat zie je allerlei soorten koffiemerken staan. Ook als je in een café of koffiebar een kopje koffie bestelt, kom je regelmatig in aanmerking met koffiemerken waar je misschien nog nooit eerder van gehoord hebt. Maar wat is nu de beste en lekkerste koffie? We hebben een top 5 voor je samengesteld met de beste koffiemerken van dit moment.

 1. Illy koffie

Voor een echt Italiaans kopje koffie kies je voor Illy koffie. In 1933 werd het merk opgericht door Francesco Illy in de Italiaanse stad Triëst. Het is een echt familiebedrijf, nu runnen de kleinkinderen de business. Illy is populair over de hele wereld. De koffie staat bekend om zijn fijne zachte smaak, gemaakt van een melange dat uit maar liefst negen soorten Arabica bonen bestaat.

 1. Segafredo koffie

Een goede tweede is koffie van het Italiaanse merk Segafredo Zanetti, opgericht door Massimo Zanetti. Dit merk staat voornamelijk bekend om zijn productie van espresso. Zo worden er dagelijks wereldwijd meer dan 60 miljoen Segafredo espresso kopjes gedronken. Door een perfecte balans van melange en gebrande koffiebonen wordt de perfecte kop espresso gezet.

 1. Lavazza koffie

Het laatste Italiaanse merk in deze top 5 is Lavazza. In 1895 werd het koffiemerk opgericht en sindsdien hebben ze vele melanges ontwikkeld. Lavazza staat bekend als het koffiemerk dat zich continu blijft ontwikkelen. Zo hebben ze al diverse nieuwe smaken, technieken en geuren ontwikkeld waar menig koffiedrinker aan verkocht is.

 1. Tiktak koffie

Ook wij Nederlanders kunnen er wat van om heerlijke koffie te produceren. Dat bewijzen de makers van Tiktak koffie, afkomstig uit Groningen. Dit Nederlandse merk bestaat al sinds 1870 en maakt sinds 1991 deel uit van de Segafredo Zanetti Beverage Group. Je zult wel denken dat de naam door een creatieveling bedacht is, maar de merknaam is gewoon vernoemd naar de oprichter Klaas Tiktak.

 1. Redbeans koffie

We eindigen de top 5 ook met een ander topmerk uit Nederland, dit keer met een minder Nederlandse naam: Redbeans. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze koffie gemaakt van rode bonen. Dat zijn een soort Arabica koffiebonen die biologische verbouwd worden. De koffie is fair trade, waardoor je met een nog fijner gevoel kunt genieten van dit kopje koffie.

, , , , , , , ,

By3 Responses

 1. Laurent schreef:

  Over smaak vakt te twisten, over de daadwerkelijke kwaliteit van de koffiebonen niet. Waar is dit op gebaseerd? Waarom zijn ze ‘de beste’? Waar zijn de specialty branders?

 2. Timmo schreef:

  Lachwekkend lijstje. Mooie merken, maar hoezo de beste? Waarop gebaseerd en welke criteria? Koffiegek doet nu wel een beetje zijn naam eer aan en slaat wat door. Beetje promo voor deze merken is niet erg hoor, maar om ze nu meteen de beste te noemen…. Haha

  • admin schreef:

   Hoi Timmo, dankjewel voor je (begrijpelijke) reactie. Dit artikel is aangeleverd door één van de commerciele partners van onder andere Koffiegek.nl. Ook hier moet de kachel roken, vandaar dat wij partnerships aan gaan met commerciële bedrijven. Part of the deal is de mogelijkheid om content aan te leveren. Deze content wordt overigens altijd geplaatst onder de categorie “Partners” zodat dit herkenbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.