Overige

5 redenen om juist koffie te drinken tijdens je werkdag

21 jun , 2022  

Je werkdag begin je natuurlijk het liefst met een lekker bakje koffie. Als er bij je bedrijf 300 kopjes koffie doorheen gaan op een dag, kun je maar beter zorgen dat de koffie ook echt lekker is. Want: goede koffie op de werkvloer zorgt voor tevreden werknemers, een goede sfeer en een belangrijk visitekaartje. Maar is koffie eigenlijk wel zo goed voor ons? In dit artikel geven we uitleg hoe koffie je werkdag juist kan verbeteren.

Hogere productiviteit

Zoals algemeen bekend bevat koffie van nature cafeïne. Deze stof heeft een stimulerend effect op concentratie, alertheid en prestatie. Het geeft een gevoel van verhoogde energie en verdrijft een gevoel van vermoeidheid. Hoewel niet alle onderzoeken laten zien dat productiviteit daadwerkelijk stijgt door koffie, is dat wel zo met het gevoel dat de productiviteit stijgt. Ongeveer de helft van de werknemers vindt zichzelf productiever tijdens het drinken van een kop koffie. De meeste Nederlanders geloven niet dat ze zonder koffie net zo productief zijn als met. Vaak is de geur van koffie al genoeg om dat gevoel te veroorzaken!

Sociale momenten

Een ander voordeel van koffie drinken is het sociale aspect dat erbij komt kijken. Dit komt onder andere door het welbekende momentje bij het koffieautomaat. Een mooie manier om op een laagdrempelige manier een gesprek aan te gaan met je nieuwe collega’s. Het hebben van een koffiepauze kan een positieve sfeer op kantoor creëren. Het samen koffie drinken leidt tot een hechtere band tussen de collega’s.

Goed voor de gezondheid

Koffie heeft ook een aantal gezondheidsvoordelen. Volgens Amerikaans onderzoek van het National Institute for Health hebben mensen die drie koppen koffie of meer drinken 10 procent minder kans om te overlijden. Bovendien beweert hetzelfde onderzoek dat koffie zorgt voor een snellere stofwisseling.

Visitekaartje

Het komt vast voor dat er bezoekers worden ontvangen op de werkvloer. Het is belangrijk om deze gasten goed te ontvangen en hier hoort natuurlijk het aanbieden van koffie bij. Koffie is een traditioneel onderdeel van de kantooromgeving, maar ook een aloude vorm van gastvrijheid.

Door koffie aan te bieden, stel je jouw gasten op hun gemak, toon je gastvrijheid en creëer je een omgeving die positieve sociale interactie aanmoedigt

Goede werksfeer

Een goede werksfeer is heel belangrijk en een lekker kopje koffie kan daar zeker aan bijdragen. Voor een goede start van de werkdag begint een groot deel van werkend Nederland de dag met een lekker bakje koffie. Waarom? Koffie drinken brengt een soort geluksmoment teweeg. Het drinken van koffie maakt de werkdag leuker. Natuurlijk zijn er ook andere factoren die een bijdrage leveren aan een goede werksfeer, zoals leuke activiteiten en een fijne werkplek. Zo is het belangrijk dat de stoel lekker zit en piept. Gebruik daarom stoelpootdoppen of viltjes voor de stoelen. Echter, je maakt van de werkdag pas echt een succes met een paar heerlijke bakjes koffie!

, , , ,

ByGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.