Koffie soorten

Een lekker bakje duurzame koffie

20 jan , 2022  

Er zijn heel veel mensen die het heerlijk vinden om af en toe een kop koffie te drinken. Koffie is echter in veel gevallen op een manier verbouwd die niet altijd even goed is voor de natuur. Veel mensen vragen zich dan ook af of het ook mogelijk is om duurzame koffie te drinken. Duurzame koffie zorgt er namelijk voor dat je mee kunt dragen aan het behouden van de natuur en het milieu.

Waarom is duurzaamheid zo belangrijk?

Bij het verbouwen van gewassen, wordt er vaak geen rekening gehouden met de duurzaamheid. Dit begint bij bossen die gekapt worden om akkers aan te leggen voor gewassen zoals koffie. Ook bij het verwerken van de koffie komt veel uitstoot te kijken. Hierom wordt er steeds meer gekeken naar manieren om dit duurzaam te maken.

Duurzaamheid is erg belangrijk voor de natuur en het milieu. Dit komt omdat deze goed onderhouden moeten worden door de mens. De mens heeft er namelijk voor gezorgd met haar uitstoot en veranderingen dat de natuur en het milieu het erg lastig heeft gehad.

Duurzaamheid is niet alleen van groot belang in de koffie-industrie, maar in de meeste industrieën. Zo is de wanddecoratie (zoals posters en lijsten) afkomstig van natuurlijke hulpbronnen en daarmee neemt het bedrijf Desenio haar verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid serieus.

Omdat de natuur en het klimaat erg beïnvloed is door de mens, is ook het klimaat aangetast. Dit komt omdat de mens hierdoor de opwarming van de aarde heeft veroorzaakt. Doordat er veel industrie is, blijft het lastig om dit aan te pakken. Echter zijn er nu ook veel mensen bezig met onderzoeken doen naar duurzaamheid.

Hoe kan duurzaamheid aangepakt worden?

Duurzaamheid kan best lastig zijn om aan te pakken. Dit komt omdat niet iedereen bereid is om mee te werken. Verder is het niet altijd even makkelijk om nieuwe duurzame uitvindingen te doen. Ondanks dat er steeds meer mogelijk is, moet er nog veel gebeuren voordat alles duurzaam is.

Er zijn echter wel een aantal manieren waarop de duurzaamheid aangepakt kan worden. Dit begint eigenlijk al bij de productie. Ook bij koffie is dit goed mogelijk. Hierdoor krijg je te maken met duurzame teelt.

Duurzame teelt houdt in dat de teelt voor zowel de mens als natuur gezond is. Hierdoor worden er geen giftige stoffen gebruiken en blijft het energiegebruik gelijk met de opbrengst aan energie. Verder wordt er zo min mogelijk uitstoot geproduceerd.

Verder is het belangrijk om te kijken naar de verwerking van de koffie. Koffie kan niet zomaar gedronken worden als het de rauwe boon is. Hierom wordt koffie altijd eerst gebrand. Bij het branden van koffie krijg je te maken met een hoge uitstoot. Het doel van het aanpakken van de koffie industrie is om deze te verlagen.

Hoe gaan webshops hiermee om?

Er zijn verschillende webshops waar je koffie kunt kopen. Echter denken veel van deze webshops niet aan de duurzaamheid van de koffie. Gelukkig zijn er wel een aantal webshops die hier op letten.

Om duurzame koffie te kunnen verkopen, is het niet altijd even makkelijk om de juiste mensen hiervoor te vinden. Er zijn namelijk een hoop verschillende verkopers van koffie. Voor een webshop is het niet altijd even makkelijk om duurzame verkopers te vinden. Om een duurzame webshop te zijn, is het echter wel belangrijk om deze te hebben.

Voor webshops is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het productieproces verbetert. Dit wordt gedaan door onderzoekers op de zaak te zetten. Hiermee helpen ze de producenten met het opzetten van een duurzame verwerking.

Webwinkels moeten actief worden betrokken bij het verminderen van de impact op de natuur. De productie uitstoot die wij als mensen veroorzaken, heeft namelijk een grote impact op de natuur. Om te voorkomen dat deze impact te groot wordt, is het belangrijk om hier wat aan te blijven doen.

Goede doelen steunen

Sommige webshops kiezen er zelfs voor steunen van goede doelen. De goede doelen zorgen er namelijk voor dat de wereld gaat verduurzamen. Om Desenio nog maar eens als voorbeeld te noemen, steunen ze twee goede doelen. Het ene goede doel is de Blue Marine Foundation en de andere is Vi Agroforestry.

De Blue Marine Foundation is een goed doel die de oceaan bevolkt probeert te houden. Door het vissen te verduurzamen en bepaalde beschermde gebieden te maken, is het mogelijk om het leven voor de vissen weer te herstellen. Verder proberen ze ook de leefomgeving van de vissen weer te herstellen naar hoe het was.

Verder zijn ze ook partner met Vi Agroforestry. Voor elke boom die gebruikt wordt bij de productie van de affiches, plant Vi Agroforestry er twee terug. Hierdoor wordt de uiteindelijke uitstoot steeds meer beperkt. Verder probeert Vi Agroforestry ook armoede tegen te gaan. Dit komt omdat verduurzaming en armoede niet hand in hand met elkaar gaan. Beide dingen moeten dan ook aangepakt worden om de oplossing te vinden.

Op dezelfde manier nemen veel webshops die koffie verkopen hun verantwoordelijkheid serieus – iets waar je rekening mee moet houden bij het kopen van koffie.

, , ,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.