Baristas at work, Evenementen, Slowcoffee / filterkoffie

Floris van der Burg Dutch Aeropress Champion 2015

16 mrt , 2015  

Afgelopen week was het zover, het Dutch Aeropress Championship 2015. Het kampioenschap werd gehouden bij Coffeecompany in zijn vestiging op de Oosterdokskade in Amsterdam. Na vier ronden bleef Floris van der Burg als winnaar staan. Mieke Boden (BorgmanBorgman / Crusio) ging met de zilveren trofee naar huis; Francesco Graccotti (White Label) pakte het brons! Gefeliciteerd Floris, Mieke en Francesco!

Wil je dit nou zelf ook eens proberen en ben je in het bezit van een Aeropress, dan heeft Coffeecompany voor jullie de recepten genoteerd:

De 24 deelnemers gebruikten de Finca El Mango uit Colombia. Learn from the best en probeer een van de top 3 recepten (beschreven door de deelnemer zelf):

1: Floris

  • 19 gram koffie
  • 200 ml water
  • Bloom de koffie koud met 30 gram water van 15 graden, 2 minuten
  • Schenk in 30 seconden 160 gram water op van 72 graden
  • Wacht 30 seconden en druk de koffie in 30 seconden door.

2: Mieke

  • Door hoog te doseren en grof te malen heb ik geprobeerd zo veel mogelijk fruit uit de koffie te halen en een chocolade explosie op het eind te krijgen.
  • 23.6 gram koffie, grof gemalen
  • Schenk water van 74 graden op de koffie
  • Gebruik twee papieren filters
  • Doe dit in totaal 1.45 minuten

3: Francesco

  • 20 gram koffie, fines er uit gezeefd
  • Inverted zetmethode
  • 3 papieren filters
  • Bloom de koffie koud met 40 gram water van 15 graden, 2 minuten
  • Schenk in 30 seconden 160 gram water op van 80 graden
  • Wacht 30 seconden en druk de koffie door.

Bron recepten: Coffeecompany.nl

, , , ,

By



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.