Espresso machines

Nieuwe Siemens EQ.6 koffie volautomaat

2 mrt , 2015  

Siemens komt met een nieuwe machine die de echte koffieliefhebber thuis niks meer te wensen over laat… volgens Siemens dan natuurlijk…

Met de nieuwe gebruikersinterface van de nieuwe EQ.6-koffievolautomaten van Siemens kan het allebei. Met het grootste gemak en in recordtempo kan apart of in tweevoud de gewenste espresso, cappuccino, latte macchiato of koffie verkeerd worden bereid.

Koffie drinken is voor velen een moment van rust en bezinning. Om de kwaliteit van dat moment te vergroten staat gebruikersgemak centraal bij de nieuwe EQ.6-koffievolautomaat. Hiermee is het de eerste in de EQ-familie met een coffeeSelect-display; een groot kleurendisplay dat zich uitstrekt over de gehele breedte van het apparaat. Met een lichte aanraking van het scherm kunnen hierop alle functies worden opgeroepen. Van espresso en verschillende melkschuimspecialiteiten, tot warme melk en heet water. Druk vervolgens op één van de afbeeldingen, kies de gewenste sterkte en de koffie stroomt in het glas of kopje.

De nieuwe eenvoud van perfecte koffie 

De EQ.6 bedient iedere koffieliefhebber op zijn wenken. Zo stelt u met de individulCup Volume-functie de grootte van iedere drank naar eigen wens in. En krijgt u met de aromaDouble Shot een tweemaal zo sterke koffie met een minder bittere smaak. Daarnaast zorgt het milkClean System voor automatisch reinigt. Met een stoomstoot aan het eind zorgt het apparaat vervolgens voor perfecte hygiëne. Net als de bestaande modellen uit de EQ-serie biedt de EQ.6 de perfecte espressobeleving dankzij zijn verwarmingssysteem dat de brouwtemperatuur exact 30 seconden lang op hetzelfde niveau houdt.

EQ-technologie: eenvoud in de breedste zin van het woord

Het gebruiksgemak van de EQ-serie is groot. De technologie achter de serie is echter wél complex. Drie hightech systemen zorgen er namelijk voor dat ieder kopje aan de voorwaarden van een goede espresso voldoet: het slijtvaste keramische maalwerk maalt de bonen gelijkmatig en zorgt dat de intense aroma’s zich optimaal kunnen ontvouwen, het aromaPressure System creëert de juiste druk die onder andere bepalend is voor de fijne, hazelnootbruine cremalaag. En net als bij de EQ.8 garandeert het sensoFlow System een perfect aroma bij iedere kop koffie. Met de IntelligentHeater Inside technologie verhit het systeem het water tot, de voor een perfecte espresso benodigde, 90°C tot 95°C en houdt deze temperatuur vast tijdens het gehele brouwproces. 

,

ByGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.